Dick Tärnström, AIK. Foto: Stig KenneDick Tärnström, AIK. Foto: Stig Kenne
Dick Tärnström, AIK. Foto: Stig Kenne
Johan Harju, Brynäs.Johan Harju, Brynäs.
Johan Harju, Brynäs.
Christian Bäckman, Frölunda.Christian Bäckman, Frölunda.
Christian Bäckman, Frölunda.
Sanny Lindström, Färjestad. Foto: Stig KenneSanny Lindström, Färjestad. Foto: Stig Kenne
Sanny Lindström, Färjestad. Foto: Stig Kenne
Johan Davidsson, HV 71. Foto: Stig KenneJohan Davidsson, HV 71. Foto: Stig Kenne
Johan Davidsson, HV 71. Foto: Stig Kenne
Niclas Hävelid, Linköping. Foto: Stig KenneNiclas Hävelid, Linköping. Foto: Stig Kenne
Niclas Hävelid, Linköping. Foto: Stig Kenne
Linus Klasen, Luleå. Foto: Stig KenneLinus Klasen, Luleå. Foto: Stig Kenne
Linus Klasen, Luleå. Foto: Stig Kenne
Niklas Sundström, Modo. Foto: Stig KenneNiklas Sundström, Modo. Foto: Stig Kenne
Niklas Sundström, Modo. Foto: Stig Kenne
Mathias Tjärnqvist, Rögle. Foto: Stig KenneMathias Tjärnqvist, Rögle. Foto: Stig Kenne
Mathias Tjärnqvist, Rögle. Foto: Stig Kenne
Oscar Möller, Skellefteå. Foto: Stig KenneOscar Möller, Skellefteå. Foto: Stig Kenne
Oscar Möller, Skellefteå. Foto: Stig Kenne
Jonathan Hedström, Timrå. Foto: Stig KenneJonathan Hedström, Timrå. Foto: Stig Kenne
Jonathan Hedström, Timrå. Foto: Stig Kenne
Tomi Kallio, Växjö. Foto: Stig KenneTomi Kallio, Växjö. Foto: Stig Kenne
Tomi Kallio, Växjö. Foto: Stig Kenne

Så snygga tröjor har klubbarna i elitserien

Publicerad

Vilken klubb spelar egentligen i elitseriens snyggaste matchställ?

Och vilket lags tröjor får betyget "blekt och urvattnat"?

Expressen.se:s modeexpert Emma Danielsson sätter getingbetyg på alla tröjor i elitserien.

AIK

Att det är så pass mycket svart och bara några få detaljer av det gula gör att AIK:s matchdräkt ser riktigt snygg och stilren ut. Dessutom är det smakfullt att all reklam går i vitt, i jämförelse med exempelvis Färjestads betydligt mer grälla reklamloggor.

 

Brynäs

Jag har inget problem med Brynäs klassiska ränder på axlarna. Det är de alltför många små reklamloggorna som gör att tröjan blir rörig. Men det faktum att dräkten huvudsakligen går i svart räddar upp helhetsintrycket och gör att betyget blir godkänt.

 

Frölunda

Både den röda och den gröna nyansen känns helt rätt. Däremot har man misslyckats med placeringen av färgerna. Att bryta av på mitten med gröna byxor känns inte särskilt stilrent. Då hade jag hellre sett helgrönt eller helrött nedtill.

 

Färjestad

Den mörkgröna färgen är klart snyggare än den gula och lila dräkt som Färjestad länge spelade i. Även designen funkar bra men de blaffiga loggorna på låren förstör tyvärr helhetsintrycket. Färgerna på reklamloggorna är betydligt mer iögonfallande än klubbfärgerna vilket gör att det är där all fokus hamnar. Det ser mer ut som en reklamdräkt än en klubbdräkt.

 

HV71

HV71 lyckas få reklamen att smälta in bra tack vare en snygg placering av de diskreta vita textremsorna. Färgkombinationen är sober och snygg och jag gillar placeringen av deras klassiska stjärnor på ärmarna.

 

Linköping

Här har man hittat precis rätt blå och röd nyans. Stiligt! Linköping har samma loggor på låren som Färjestad men här smälter färgen in betydligt bättre i dräktens färger. Utan loggorna på benen hade det här dock varit säsongens vinnardräkt.

 

Luleå

De tvåfärgade dräkterna är i regel snyggare än de trefärgade men eftersom man valt så pass lite gult så funkar färgerna riktigt bra ihop. Reklamen är diskret och snyggt placerad och designen känns relativt klassisk med färgblock över axlar och ärmar. Ett säkert kort helt enkelt!

 

Modo

Modo har satsat på helrött med små doser av vitt och grönt vilket är en snygg kombination. Överlag känns designen riktigt lyckad. Om man ska vara petig så hade det varit snäppet snyggare med en mörkare grön nyans, men det här funkar fint det med.

 

Rögle

Här har man lyckats färgsätta dräkten med precis rätt andel av svart, grönt och vitt och dessutom placerat färgerna på ett smakfullt sätt. Däremot känns inte den klatchiga gröna färgen som det bästa valet, en mörkare grön nyans hade varit snyggare. Att reklamen är smakfullt utformad och placerad ger pluspoäng.

 

Skellefteå

Skellefteå lyckas snäppet sämre än AIK med den gula och svarta kombinationen. De breda gula strecken på ärmarna ser bara blaffiga ut. Sedan går nyansen mer åt det brandgula hållet vilket tyvärr inte funkar lika bra ihop med svart.

 

Timrå

Kombinationen vitt och rött ser lätt lite blekt och urvattnat ut. Något inslag av en mörkare färg hade gett ett snyggare och mer grafiskt resultat. Varken färgkombinatonen eller designen är någon höjdare. Dessutom försvinner Timrås logga bland vita fält och annan reklam. Tröjan ser lite rörig ut helt enkelt.

 

Växjö

Den orange färgen är ingen favorit men i kombinerat med mörkblått ger den snyggast möjliga kombination. Snörningen i halsen ser dock inte särskilt snyggt ut.

 

RÖSTA: Vilket lag tycker du har snyggast tröjor? Sätt dina egna betyg här!

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag