Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Så ska Rögles Ludvig Larsson ta nästa kliv

Foto: ANDERS BJURÖ/TT / TT NYHETSBYRÅN

Ludvig Larsson har spenderat sommaren på is.

Där har han tränat skridskotekniken för att ta nästa kliv i sin utveckling.

– Man kan väl lära en gammal hund att sitta, säger han.

Ludvig Larsson kom till Rögle BK inför förra säsongen och gjorde sin första säsong i SHL. Han stack ut i CHL, men i SHL var han inte lika tongivande. 

I år vill forwarden ta nästa kliv.

– Jag tror jag vill förbättra lite allting. Jag har försökt träna mycket på min skridskoteknik och tränat på min explosivitet. Sedan vill jag göra mer mål än vad jag gjorde förra året, säger han och fortsätter:

– Jag känner mig stark och uthållig, så det känns bra.

Extraträningen ska ge honom ett lyft

För att ta nästa kliv har han ändrat sitt träningsupplägg.

Förutom ett par veckor, där de smälte isen och han hälsade på släkten uppe i Mora, har Larsson sett till att vara på is två-tre gånger under hela sommaren.

– Jag jobbade på min skridskoteknik och powerskating, som man kallar det. Det är inget som jag gjort tidigare i min karriär och det är inget som jag fick en rekommendation att göra heller. Det fanns inte när jag växte upp, så man kan väl få en gammal hund att sitta också, säger han och fortsätter:

– Jag känner att jag blivit bättre på det. Men jag känner också att jag kan bli bättre under säsongen.

Klev in i en ny kedja

I premiärmatchen mot Brynäs IF bildade han förstakedjan tillsammans med Marco Kasper och Anton Bengtsson. En nykomprimerad kedja efter att Oscar Stål Lyrenäs blivit skadad.

– Jag tycker att vi har haft bra kemi på träningarna, men jag tycker fortfarande att det finns lite att bygga på, säger han.

Ludvig Larsson firar sitt mål i premiären.
Foto: ANDERS BJURÖ/TT / TT NYHETSBYRÅN

Vad kan ni bygga vidare på?

– När man inte spelat så mycket med varandra, då blir det att man måste lär känna varandra lite, var man hamnar på planen. Det kan gå lite mer automatiskt, att man vet var grabbarna är någonstans. Men för att spela första matchen så tyckte jag vi hade en väldigt bra match. Jag tycker att Marco och ”Bengen” är två riktigt bra hockeyspelare. Jag tycker det är kul att spela med dem.

Egenskapen lyftes fram av experterna

För egen del fick han en smakstart på säsongen och stod för ett mål och en assist. 

– Man känner sig kanske lite lättare och det är skönt att få självförtroende så här i början av säsongen.

I C Mores sändning fick han beröm och experterna lyfte fram sättet han alltid visar sig på och att han visar var han vill ha pucken.

– Det är därför man spelar hockey, för man vill ha den där svarta pucken. Det är inte lika kul att åka utan pucken. Jag vet själv hur det är när man har pucken, man vill att folk ska visa upp sig och söka en passning. Det var kul att de sa det, det ska jag fortsätta göra.

Tv: Se höjdpunkter från Rögle BK – Brynäs IF: