Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Rynos sanslösa form hjälpte inte Leksand

Foto: Simon Hastegård

LEKSAND/STOCKHOLM. Efter måltorkan har Leksands Johan Ryno kommit i gång ordentligt. På lördagen hittade han målet ännu en gång i matchen mot HV 71. Men det räckte inte och bortalaget vann med 4-3 efter straffar.

– Vi får chansen att avgöra i straffarna men gör inte det och är lite besviken på det, säger tränaren Andreas Appelgren.

Johan Ryno och Leksand är på väg uppåt efter den tunga inledningen på säsongen. Lagkaptenen hade inte gjort mål på arton omgångar, men spräckte till slut nollan i förra veckans match mot Frölunda.

– Det är ett grustag som rasar loss för Johan och hela Leksandsbygden, sa Niklas Wikegård i C Mores sändning då.

Och sedan dess har Ryno kommit i gång ordentligt. I lördagens möte mot HV 71 hittade han nätet igen, och gjorde sitt sjätte mål på fem matcher.

"Kör hela vägen in"

Leksand tog därmed ledningen, men HV 71 svarade snabbt och Ted Brithén kvitterade knappt en minut senare. Matchen tvingades till förlängning och straffläggning, och där var det till slut HV 71 som drog det längsta strået och fick med sig bonuspoängen hem.

– Vi har haft emot oss mycket på slutet men i dag förtjänar vi det för att vi kör hela vägen in. Väldigt nöjd med två poäng, säger tränaren Andreas Johansson.

Leksandstränaren Andreas Appelgren var av förståeliga skäl desto deppigare, och menar att han är besviken över att inte lyckas få med sig den extra poängen.

– Det grämer man sig lite över naturligtvis. Vi var väl lite illa ute där ett tag så det var väl rättvist med lika efter full tid men man hade velat ha bonuspoängen, säger Leksandstränaren Andreas Appelgren i C Mores sändning.

Leksand missar därmed chansen att gå om Modo i tabellen, och är alltjämt fast i botten. Och Appelgren har förklaringen till varför laget förlorade.

– Vi förlorar matchen i powerplay, säger han.

– Vi får chansen att avgöra i straffarna men gör inte det och är lite besviken på det. Men det var vår första straffläggning. 

Leksand-HV71 3-4 (1–2, 1–0, 1–1, 0–0, 0–1)

Leksand-HV71 3-4 (1–2, 1–0, 1–1, 0–0, 0–1)
Första perioden: 1–0 (8.22) Tobias Forsberg (Kevin Kapstad, Daniel Josefsson), 1–1 (10.53) Erik Christensen straffslag, 1–2 (19.38) Mattias Karlsson (David Petrasek, Kevin Fiala).
Andra perioden: 2–2 (19.52) Tomi Sallinen (Linus Hultström, David Åslin).
Tredje perioden: 3–2 (6.43) Johan Ryno (Toni Kähkönen, Mattias Ritola), 3–3 (7.20) Ted Brithén (Björn Melin, Erik Christensen).
Avgörand: Erik Christensen
Skott: 26–39. (10–10, 9–7, 6–14, 1–7, 0–1).
Utv, Leksand: 1x2. HV71: 5x2.
Domare: Wolmer Edqvist, Grums och Mikael Sjöqvist, Karlstad.
Publik: 7 143.