Ryno dementerar ryktet: "Inte hänt"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Johan Ryno i Färjestad.
Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN
Ryno var kapten i Leksand när de åkte ur SHL senast.
Foto: Simon Hastegård

"Vet ni hur mycket pengar jag torskade på det här?" – så ska Johan Ryno ha skrikit när Leksand rasade ur SHL.

Nu har den före detta Lif-kaptenen dementerat Twitter-ryktet.

– Det vet ju alla som var i omklädningsrummet att det inte har hänt, säger Ryno i "SHL-podden". 

Johan Ryno hade flera säsonger i Leksand på nacken när han gick till Färjestad. Där blev han snabbt en publikfavorit och bildade kedja med Alexander Johansson och Joakim Nygård. Och en månad utannonserades det att Ryno skrivit på ett nytt treårskontrakt.

Men i Leksand är Ryno inte lika populär. När FBK var Tegera arena i julas sjöng Leksandssupportrarna ramsor på temat ”Bara pengar, inget hjärta”.

"Det känns inte roligt"

I en intervju med SHL-podden, spelbolaget NordicBets hockeypodcast, berättar Ryno om hur ramsorna kommit åt honom.

– Det är klart att det är tråkigt om det är den bilden folk har om det. Att man inte skulle gjort sitt bästa när vi åkte ur. Det känns inte roligt, säger Ryno i podcasten.

I december kunde man på Twitter läsa att Ryno beklagade missade bonuspengar när Leksand ramlade ur SHL.

"Vet ni hur mycket pengar jag torskade på det här?", ska Ryno ha ropat. Men detta dementerar Ryno med bestämdhet.

"Tror jag har sagt..."

– Det vet ju alla som var i omklädningsrummet att det inte har hänt. Så det känns tråkigt om saker och ting grundar sig på det. Men det jag vet att jag har sagt… Och jag vet inte om det var en timme efter slutsignal eller när det var, man var ju rätt besviken. Men jag tror att jag har sagt någonting i stil med: ”Jag är ruskigt besviken att vi åkte ur, jag har ändå bestämt mig för att vara här i fem år” och att jag hade ett bra kontrakt som jag var väldigt nöjd med, annars hade jag aldrig skrivit på. Så det känns som att det har blivit lite uppförstorat, säger Ryno, som fortfarande lider av Leksands SHL-uttåg.

– Det var det absolut värsta jag har varit med om. Med tanke på att vi verkligen såg oss själva bo där uppe och att jag hade skrivit på för fem år till så kändes det som att hela världen rasade.