Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ryan O'Byrne är klar för spel med HV 71

HV 71 har presenterat en ny spelare.

Det är backen Ryan O´Byrne, med över 300 NHL-matcher på meritlistan, som har skrivit ett tvåårskontrakt med klubben.

– Han är en utpräglad defensiv back som gillar fysiskt spel. En back vi kommer att ha mycket nytta av, säger sportchefen Johan Hult till klubbens hemsida.

För två veckor sen kom beskedet att HV 71 förlänger kontraktet med den finländske forwarden Teemu Laine.

– HV 71 ligger mig varmt om hjärtat och var det enda alternativet som var aktuellt i Sverige. Jag ser fram emot en ny säsong och hjälpa föreningen till ett bättre resultat än förra året, kommenterade Laine då.

Förra veckan stod det också klart att klubben får en ny tränare i Johan Lindbom, efter turbulensen efter att före detta tränaren Andreas Johansson lämnat sitt uppdrag.

– Det är fantastiskt kul att få den här chansen. Alla spekulationer runtomkring visar vilket engagemang det finns för HV. Jag lovar att göra mitt allra yttersta för att det ska bli så bra som möjligt, sa Lindbom.

"En back vi kommer att ha nytta av"

Och nu har HV 71 gjort klart med ännu ett nyförvärv. Det är den kanadensiske backen Ryan O´Byrne som har skrivit ett tvåårskontrakt med klubben.

– Vi har fått väldigt goda vitsord om Ryan. Både Martin Thörnberg och Erik Christensen spelade med honom i Lev Prag, säger sportchefen Johan Hult till klubbens hemsida.

O´Byrne kommer närmast från spel i Ambri-Piotta, men har tidigare spelat över 300 NHL-matcher i bland annat Colorado Avalanche.

– Han är en utpräglad defensiv back som gillar fysiskt spel. En back vi kommer att ha mycket nytta av, säger Hult.

Samtidigt meddelar sportchefen att det finns ytterligare öppningar innan årets trupp är spikad.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!