Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Rolf Lassgård efter Brynäs fiasko: ”Det här känns skit”

Rolf Lassgård.
Foto: ANDERS WIKLUND / TT NYHETSBYRÅN

GÄVLE/STOCKHOLM. Rolf Lassgård är ett långtvarigt Brynäsfan.

Han lider med klubben i sitt hjärta.

– Der här känns skit, det känns bara skit, säger skådespelaren.

Klubbikonen Inge Hammarström är också bedrövad.

– Det är sällan jag varit så här ledsen.

Expressen når Rolf Lassgård bara minuter efter att Malmö slagit Brynäs med 1–0, och därmed förpassat klubben från Gävle till hockeyallsvenskan nästa år.

Lassgård är rejält bedrövad – och förbannad.

– Det är klart att det känns skittrist. Känslorna säger att nu har det skett, men samtidigt har vi varit där nere och dansat förut. Det här är andra kvalet på tre år. Vi sa för två år sedan ”aldrig mer”, men det har inte gått att vända och nu står vi alltså här, säger Lassgård.

– De här serierna är rena jävla skitserierna. Vi har vunnit en, förlorat en. Jag tycker att det är ett system som är helt sjukt. 

Hur ska man lösa det menar du?

– Vi ska inte ha någon stängd liga. Det fanns någon förhoppning att detta skulle vara spännande att titta på, men det är det fan inte. Jag är trött på skiten. Det här systemet är inte bra. Vi håller bara på att byta pengar mellan olika klubbar. 

Lassgård: ”Vi hade ont om tid”

Lassgård menar att klubben och supportrar kanske om någon dag knyter näven, och uttalar målsättningen att Brynäs ska ta sig tillbaka till SHL direkt.

– Vi hade ont om tid att förbereda oss, medan Malmö kunnat göra det under en längre tid. 

Lassgård, som numera bor i Skåne efter många år i Gävle, har följt kvalmatcherna framför tv:n.

– Ponthus Westerholm (spelaren i Malmö som avgjorde) menade att detta är ingen rolig serie att spela. Vi hade en kvalserie förr i tiden, där de underifrån skulle bevisa nånting mer. 

– Nu blir en klubb av med 30 miljoner i tv-intäkter, medan en annan får lika mycket. Så kan vi inte ha det i fortsättningen.

Hammarström: ”Sällan jag varit så ledsen”

Klubbikonen Inge Hammarström följde matchen från läktaren i Monitor ERP arena i Gävle. Han är också mycket besviken över Brynäs degradering. 

– Det här har inte funnits på kartan. Men dåligt sportsligt styre uppifrån och ner har gjort att man hamnar här. Produkten på isen har inte varit bra nog. Tabellen och statistiken ljuger inte.

Han har känt att Brynäs är på väg ut efter att Malmö rivstartade kvalet med tre raka segrar.

– Det är sällan jag varit så här ledsen. Det gör ont i ett Brynäshjärta. 

Anton Rödin: ”Tack och förlåt”