Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Tambellini glödhet efter sin comeback

Foto: NICLAS JÖNSSON / BILDBYRÅN
Foto: NICLAS JÖNSSON / BILDBYRÅN

Adam Tambellini har varit stekhet sedan sin comeback.

I Skånederbyt sänkte han Malmö Redhawks med två mål.

– Det känns som jag har bra flyt i grejerna, säger han.

När Rögles främsta målskytt kom hem efter OS hann han göra en match innan han skadade sig. Adam Tambellini missade sedan sju matcher innan han var tillbaka i förra omgången.

Då vann Rögle på bortais mot Färjestad och han gjorde två mål. I kvällens Skånederby mot Malmö Redhawks låg han bakom segern med två nya mål.

– Jag har alltid haft bra självförtroende som spelare. Jag har försökt att vara mitt bäst när jag kom tillbaka och jag har kunnat vara det de senaste två matcherna, säger han och fortsätter:

– Men jag tycker det finns mer att ge. Jag tycker att vår kedja har varit väldigt bra, men jag tror det finns mer att hämta.

100 procent tillbaka

Vid det första målet blev han frispelad efter fin passning av Daniel Zaar och petade in 1-0 mellan benskydden på Daniel Marmenlind. 

2-0 kom sedan i powerplay.

– Det känns bra, det känns som jag har bra flyt i grejer. Jag har bra självförtroende och powerplay känns stabilt. Vi hade velat utnyttja det (powerplay) mer i kväll, men jag fick några bra lägen och gjorde ett. 

Exakt vilken skada han har haft vill han inte gå in på så här nära slutspel. Men försäkrar att allt känns 100 procent nu.

– Jag ville vara säker på att jag fått rätt på allting innan slutspelet. 

”Inte velat tänka så mycket på det”

Cam Abbott var nöjd med sin stjärnforward efter matchen.

– Han är den typ av spelare som levererar framåt och är effektiv. Han hade inte så mycket nätkänning, men han är farlig i de lägena. Men han är den första att säga att det är ett lag som jobbar hårt och han är ofta den som avgör för oss i powerplay. 

Under hela säsongen har Tambellini levererat för sitt Rögle. Han toppar den interna skytteligan med 22 mål och har totalt gjort 41 poäng. 

Och frågan är om det NHL-nivå på hans säsong?

– En bra fråga. Jag vet inte. Jag har inte velat tänka så mycket på saker som händer utanför. Jag håller mig på jorden här och njuter av det vi gör här. Och det är något väldigt bra, säger han.

Rögle vann matchen med 3-1 och redan på lördag väntar nytt Skånederby i Ängelholm.