Foto: Linn Malmén / Scanpix
 Foto: Linn Malmén / Scanpix

Rögle visade varför de är sämsta bortalaget

Publicerad

KARLSTAD. Rögle är elitseriens sämsta bortalag – det visade laget med besked i Karlstad.

Efter 4–0-förlusten mot Färjestad sågade Rögletränaren Dan Tangnes sina ledande spelare rejält.

– De ska driva gruppen och måste kavla upp ärmarna och visa vägen på ett bättre sätt, sade han.

Rögle kom till Karlstad med fem raka bortaförluster mot ett formstark Färjestad där målvakten Alexander Salák hållit två raka nollor. Båda sviterna förlängdes.

Färjestad skaffade sig tidigt 2–0 efter mål av Magnus Nygren och Max Görtz.

– När de gör sitt andra mål blir vi små och vi flyttar över problemen till varandra och börjar leta passningar som inte finns, sade Dan Tangnes som även fick se Marcus Paulsson göra 3–0 innan den första perioden var slut.

Svaga ledare

Speciellt besviken var han på lagets ledande spelare.

– Jag tänker inte minst på våra tre kaptener (Lasse Kukkonen, Jakob Johansson och Mathias Tjärnqvist), men också Fredrik Warg och Mike Iggulden. Nu var det snarare vår fjärdekedja som gick i bräschen, sade Tangnes.

Förlusten var alltså Rögles sjätte raka på bortaplan och gjorde även att laget är ny tabelljumbo.

– I det läget vi befinner oss i nu blir vi väldigt stressade när vi åker på ett tidigt baklängesmål. När vi har spelat hemma har vi lyckats ta ledningen, då blir vi mer bekväma, spelar med en större energi och alla är mer delaktiga, sade Tangnes.

Tredje nollan

För Färjestad är trenden den motsatta. Tredje raka segern och laget har dessutom börjat hitta effektiviteten offensivt – och förklaringen är försvarsspelet.

– Vi hjälper varandra defensivt bättre nu och det började med att vi hittade spelet i boxplay igen. Där hade vi ett rejält snack om vad vi höll på med egentligen. Genom det har vi lyckats bygga offensiven, lätt att tro att man ska spela klapp-klapp-spel genom mittzonen, men det handlar om att vinna pucken på rätt ställen också, sade lagkaptenen Rickard Wallin.

Wallin var med och assisterade till tre av Färjestads fyra mål. Som det fjärde när Christian Berglund definitivt punkterade matchen halvvägs in i den andra perioden. Efter det handlade det mesta bara om Färjestad skulle orka hjälpa Alexander Salák till hans tredje raka nolla.

– Skönt att vi visade upp bra tålamod i den tredje perioden, vi orkade spela tajt hela vägen. Framför allt var det skönt att vi kunde hjälpa Salák till nollan, sade tränaren Leif Carlsson.

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag