Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Rögle vann mot Luleå – tog efterlängtad seger

Foto: NICLAS JÖNSSON / BILDBYRÅN

ÄNGELHOLM. Rögle BK tog en efterlängtad seger.

En seger som de tillägnade eldsjälen Bengt-Arne ”Bengan” Svensson som gått bort.

– Det var fint att kunna vinna för honom i dag, säger Calle Clang.

Efter två raka förluster fick Rögle BK fira efter kvällens seger mot Luleå. I en match som var känslosam för flera spelare.

Inför matchen hedrades och hyllades klubbens eldsjäl Bengt-Arne ”Bengan” Svensson som gick bort i början av månaden, 54 år gammal.

– Det var fint att få ge honom den hyllningen han verkligen förtjänar. För egen del blev det känslosamt. Det är en fin vän jag känt i många år som jag höll nära hjärtat, säger Calle Clang och fortsätter:

– Det är svårt att ha en sådan här hyllning när det är så nära inpå. Vi sa att vi skulle göra det för ”Bengen” och vi vet att han hade älskat att vi vann. 

Ungdomsspelare och A-laget ställde upp på isen för att hedra Bengt-Arne ”Bengan” Svensson.
Foto: NICLAS JÖNSSON / BILDBYRÅN
Spelarna hade klistermärke på sina hjälmar.
Foto: NICLAS JÖNSSON / BILDBYRÅN
Pernilla Nilsson och Dennis Everberg tände ett ljus för ”Bengan”.
Foto: NICLAS JÖNSSON / BILDBYRÅN
Båda lagkapterna var framme och lade ut blommor.
Foto: NICLAS JÖNSSON / BILDBYRÅN

”Bengan” var på plats på Catena arena från tidig morgon till tidig kväll och när Clang ska beskriva vad han gjorde är svaret kort: Allt.

– Det var allt från att hjälpa ”Fidde” ställa ut flaskor, eller att fixa kioskerna. Han hade alltid så mycket energi och var väldigt glad.

Hur var din relation till honom?

– Jag kom hit som 15-åring och han var den andra jag träffade i organisationen. När jag visades runt så kom han fram och började tjafsa redan då. Det har varit tuffa veckor sedan han gick bort och jag har tänkt mycket på det. 

Engström huvudperson i första perioden

Den första perioden kom att handla om Adam Engström. 19-åringen, som kom till Rögle inför säsongen, sprudlade av energi och spelade med stort självförtroende.

Han gav också sitt lag ledningen efter drygt sex minuter. Han tog sig in centralt längs blålinjen och drog till med ett skott som hittade in bakom Joel Lassinatti. 

William Wallinder och Adam Engström jublar efter 1–0.
Foto: NICLAS JÖNSSON / BILDBYRÅN

Några minuter senare blev Engström dock syndabock när han drog på sig en utvisning. 

– Det är onödigt och tråkigt, men inget man försöker tänka på, säger han.

På det efterföljande numerära överläget kunde nämligen Julius Honka dunka in kvitteringen.

Drömmål avgjorde

Men Rögle tog ledningen på nytt – med en uppvisning i offensiv zon i början på den andra perioden.

Engström vände och vred längs blå och inledde det klapp-klapp-spel som samtliga Röglespelare på isen var involverade i. Till slut nådde pucken fram till Adam Tambellini som drog till på ett och varken Lassinatti, eller övriga Luleåspelare, hängde med. 

– Det var riktigt snyggt passningsspel. Det var ett väldigt snyggt mål, säger Engström.

Den tredje perioden hettade till när gästerna gick för en kvittering. Med drygt minuten kvar slog Rögle en icing med trötta spelare på isen. 

Rejält irriterat i slutet

Det ville Luleå utnyttja genom att snabbt sätta i gång spelet. I stället dröjde det när Vojtech Mozik såg till att få hjälp med sin hjälm och domarna hade diskussioner med både honom och båset.

Till Thomas ”Bulan” Berglunds stora frustration.

Berglund hade en diskussion med domaren om situationen.
Foto: NICLAS JÖNSSON / BILDBYRÅN

– Det är klart att man blir irriterad. Matchen ska avgöras och vi har en bra chans att få ett övertag sex mot fem mot trötta motståndare, säger han och fortsätter:

– Man har ett ansvar i de lägena att tänka sig in i situationer och varför man gör på ett visst sätt. Han (domaren) tar bort hela den effekten. Det var en del av matchen, jag tyckte de gjorde det bra i övrigt.

Riley Sheen fastställde sedan slutresultatet till 3–1 med ett mål i öppen kasse.

– Det var som lättade från mina axlar och jag tror det var så för många andra också. Den här trean var verkligen efterlängtad, säger Calle Clang.