Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Rögle vände borta mot Malmö som förlorade tionde raka hemmamatchen

Marco Kasper avgjorde Skånederbyt.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Malmö Redhawks deppar efter ännu en hemmaförlust.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

MALMÖ. Hemmaspöket fortsätter för Malmö.

Efter 2-0-ledning i den andra perioden, och ett 3-1-mål inne som dömdes bort, så gjorde Rögle en mäktig vändning och fick med sig alla tre poängen hem till Ängelholm.

– Det svider nog lite extra, jag tror inte de kommer sova så gott inatt, säger Ludvig Larsson.

– Situationen vi är i, påverkar oss definitivt, säger Kim Rosdahl som bytte från Rögle till Malmö i förra veckan.

Båda lagen stod på 25 poäng i de nedre regionerna av SHL-tabellen och var i stort behov av poäng. Redan innan nedsläpp började Marcus Sylvegård hetsa mot bortasupportrarna.

När Malmös startfemma presenterades och det var dags för Sylvegård vände han sig mot bortaklacken, skickade han en slängkyss, slog ut armarna och bröstade upp sig.

– Förra gången vi var här och han gjorde samma grej så åkte de också på stryk. Så han borde kanske sluta med det, det verkar inte ge honom någon tur. Bröderna (Sylvegård? brukar hålla på med såna grejer och vi låter dem hålla på med skiten och spelar hockey, säger Rögles Ludvig Larsson.

Imponerande vändning av Rögle

Efter en jämn förstaperiod så var det dock hemmalaget som bröt målnollan när man gjorde både 1-0 och 2-0 inom loppet av åtta sekunder.

Det skulle dock visa sig vara fortsatt svårt för Malmö att knyta ihop säcken på sin hemmaplan. Trots att Carl Söderberg hade 3-1 inne så dömdes det bort på grund av att han styrde in pucken med handen.

Carl Söderberg och Carl Persson blev målskyttar för Malmö.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Det blev också inledningen på vändningen, som gör att Rögle drog ifrån Malmö i SHL-tabellen.

– Jag kan gissa att den var ganska underhållande på läktaren. Det var lite svettigt, säger Larsson.

Rögle stod för en mäktig vändning i den tredje perioden när Marco Kasper kunde skjuta in 3-2, kort efter kvitteringen, mot ett passivt Malmöförsvar.

– Situationen vi är i, den påverkar oss säkert. Vi gör ändå två bra perioder och ska göra fler mål. Men situationen är speciell, så det är klart att den kan påverka, säger Kim Rosdahl.

Adam Engström, Riley Sheen och Marco Kasper blev målskyttar för Rögle.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

– Det var en skön känsla och att få göra det framför vår egen publik, det var mycket adrenalin och glädje i kroppen, säger Ludvig Larsson som spelade fram till 3–2.

Mardrömmen fortsätter för Malmö

För Malmös del innebar förlusten att mardrömssviten fortsätter. De är nu uppe i tio (!) raka hemmaförluster.

– Det blir nog lite mardröm för dem och det sätter sig nog i huvudet. Speciellt så här att förlora i slutet i matchen, det var nog inte så kul, säger Larsson.

Hur tror du det är att den tionde förlusten är mot just er?

– Det svider nog lite extra, jag tror inte de kommer sova så gott inatt. Men solen kommer gå upp i morgon för dem också.  

Kim Rosdahl är besviken över att han fick stå på den förlorande sidan, igen. För tionde gången i följd hemma i Malmö. 

– Det är vad det är, men någon gång kommer det att vända. Nu spelar vi tillräckligt bra för att vinna. När vi väl har ledningen så måste vi spela smartare och mer rätt. Gå mer framåt, säger Rosdahl.

Hur mår gruppen?

– Det är som alla grupper i det här läget. Man försöker ändå hålla huvudet högt och ta det därifrån. Går man och gräver ner sig så blir det knappast bättre. Man reflekterar förstås i dag, och sedan kommer man hit glad i morgon, säger Kim Rosdahl.

Carl Persson missade flera bra lägen

Malmös stora problem den här kvällen var alla missade lägen.

Carl Persson gjorde ett mål, men missade också två solklara målchanser.

– Hade jag varit inne i ett bättre flow, så hade jag säkert kunnat göra ett hattrick i dag och vara hjälte i stället, men nu hade jag inte gjort mål på åtta-nio matcher. Det fattas kyla i avsluten för mig, säger Persson.

Du satt även utvisad när Rögle gjorde 2-2. Samtycker du med den bedömningen?

– Nej.

Vad händer enligt dig?

– Jag går in framför honom. Försöker ta bort honom ur spel. Sedan dömer han hakning. Det vet jag inte, för det är Carl som låser hans klubba. Vet inte var han får den ifrån. Jag hörde från studion att det var en billig utvisning också, och det är inte första gången det händer heller.

Efter 2-2. Vad händer då? 

– Det är det vi måste ta bort. Vi måste bryta momentum lite snabbare. Har varit flera matcher där motståndarna gjort ett och så kommer det ett snabbt direkt efter. Det måste vi bryta och snacka ihop oss om. 

Är ni skakade av läget, och alla hemmaförluster?

– Tabelläget, det är mer än hälften av serien kvar, så det hoppas jag inte någon är stressad över. Det ska inte gå så här många matcher utan seger på hemmaplan. Det är absolut inte okej. Idag känns det jättebra. Det är tio som har momentum. Vi sätter inte puckarna. 

Hockeyrummet: Spelarna som borde lämna Malmö