Foto: Tony Ding
 Foto: Tony Ding

Rögle på jakt efter Detroit-hyllad back

Publicerad

Rögle är ute efter förstärkning på backsidan.

Enligt bloggen Grönvitasumo.se står kanadensaren Logan Pyett högt upp på önskelistan.

Sportchefen Pelle Svensson rustar truppen för den kommande säsongen i elitserien och det finns fortfarande luckor på försvarssidan dit endast slovaken Martin Strbak har plockats in så här långt.

Det faktum att samtliga sex av Rögles kontrakterade backar är vänsterskyttar gör att den högerfattade 24-åringen uppges vara extra intressant.

Kapten i U20-landslaget

Logan P yett beskrivs som en skicklig skridskoåkare och bra passningsspelare som gärna bidrar i det offensiva spelet.

Han draftades av Detroit Red Wings i den sjunde rundan 2006 och har spelat för Regina Pats i WHL och Grand Rapids Griffins i AHL.

Han har också gjort landskamper för Kanadas U17, U18 och U20-landslag där han även varit assisterande lagkapten.

Hyllad av ledningen

Trots att Pyett draftades först i den sjunde rundan har han genom åren hyllats av Detroitledningen.

I en intervju med bleachherreport.com 2008 sa Detroits General Managern Jim Nill bland annat:

– Jag tycker att Pyett har utvecklats mest av alla våra framtidshopp.

– Logan var ett av våra sista val i draften för tre år sedan och i fjol togs han ut till Western Leagues allstar-lag och han har spelat för Kanada i junior-VM. Det är en ganska bra utveckling för en spelare som valts i den sjunde rundan.

Johan Dolck Wall
Johan Dolck Wall

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag