Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Rögle förlorade hemma mot Oskarshamn

Oskarshamn firar.
Foto: NICLAS JÖNSSON / BILDBYRÅN
Det blev en tung kväll för Adam Tambellinis Rögle.
Foto: NICLAS JÖNSSON / BILDBYRÅN

Oskarshamn vann den första kvartsfinalen mot Rögle.

De bröt därmed en elva (!) matcher lång förlustsvit mot Ängelholmarna.

– Just nu ligger vi steget före, säger Robin Norell.

Oskarshamn slog ut Leksand i åttondelsfinalen så sent som i tisdags. Den energin tog de med sig till Ängelholm.

Rögle är stora favoriter i matchserien, men gästerna fick en drömstart på den här kvartsfinalserien och knep den första segern. 

För första gången fick Robin Norell bli matchhjälte.

– Nej, det har inte gjort det i ens karriär. Men det är kul att det börjar visa resultat, säger han.

Men det dröjde till den 15:e matchminuten i den andra perioden innan första målet kom. Rögles Adam Tambellini drog först på sig en utvisning, med två sekunder kvar i boxplay drog Dennis Everberg på sig en ny utvisning.

Det utnyttjade Oskarshamn och gjorde 1-0 genom Hynek Zohorna. 

– Jag tycker vi kommer ut som ett lag och håller oss inom ramarna, säger Norell.

Nyckeln bakom succén

I inledningen av den tredje perioden kom sedan kvitteringen. När hemmalaget fick sitt första powerplay tog det bara åtta sekunder för Adam Tambellini att servera en perfekt passning till Dennis Everberg som styrde in 1-1.

Svaret från Oskarshamn kom nästan direkt. Robin Norell drog till från blålinjen och pucken gick rakt igenom alla och smet in bakom Christoffer Rifalk.

– Man tränar på det varje dag, att kunna träffa mål från blå, så det gav resultat för oss i dag. Det var en väldigt bra skymning tycker jag, han (Rifalk) såg inte så mycket, säger Norell.

Han tycker att det varit en tydlig skillnad på sitt Oskarshamn de senaste matcher. De spelar mer som ett lag och har kommit ihop som en grupp.

– Det är egentligen det viktigaste, att hela laget går åt rätt håll. Det är det jag tycker vi verkligen gör. Alla kämpar för varandra och med varandra. 

Har ni inte gjort det tidigare?

– Jo, absolut. Men jag tycker det har gått lite upp och ner. Alla har kanske haft lite frågetecken kring vad de ska göra där ute, men jag känner att nu vet alla vad de ska göra och följer det till punkt och pricka. 

”Inte fruktansvärda – men inte på topp”

Oskarshamn hade elva raka förluster mot Rögle inför mötet och vände därmed den negativa sviten.

– Vi har ingenting att förlora. Vi har några matcher fler i benen än dem och det kan visa sig i slutändan. Just nu tycker jag att vi ligger steget före, säger Norell.

För kvällens hemmalag innebär förlusten att de nu tappat hemmaplansfördelen.

– Jag tycker vi saknar skärpan. Det är en kväll med ett lag till som gör det. Vi saknar passningskvaliteten, beslutsförmågan och farten. Vi var inte fruktansvärda, men inte på topp och tillräckligt bra för att vinna i kväll, säger Rögles huvudtränare Cam Abbott.

Match nummer två spelas på lördag.