Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Rögle avgör målfesten med 90 sekunder kvar

Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN
Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN

Två lag med väldiga offensiva kvalitéer. Två skyttekungar med två mål vardera.

Då slutade det i nio mål – och en vinst för Rögle med 5-4.

– Det kändes bra, det var en tajt match och väldigt skönt att få med sig alla tre poängen härifrån, säger matchhjälten Ben Smith.

– Totalt sett är vi långt ifrån den prestation vi vill de första 40 min, säger Skellefteåtränaren Stefan Hedlund till C more.

Tre minuter tog det innan målnollan spräcktes.

Det var ingen mindre än NHL-lånet Moritz Seider som gjorde sitt första SHL-mål i Rögledräkten när han avslutade från backposition.

– Bra pass från Gélinas, bra skymning framför så ja det var perfekt, sa han till C more i paus.

Men gästerna fick bara vara glada i fyra minuter, då Rickard Hugg hittade krysset efter ett starkt förarbete från Jacob Olofsson.

Skytteligaledningen tog många turer i lördagens matcher, Daniel Viksten i Färjestad fortsatte hitta nätet men på isen i Skellefteå fanns både Dennis Everberg och Jesper Frödén. 

Ingen skulle vika ner sig.

Snabba mål direkt efter tekning blev Everbergs signum för kvällen när han först lämnades öppen framför Broberg och la in 2-1-målet.

Sen gick det fort.

Andreas Wingerli skulle fortsätta sin målsvit minuten senare efter ett klapp-klapp-spel där det bara var för honom att lägga in pucken i öppen kasse.

Berggrens succé fortsatte

Sen var det Skellefteå som skulle ta ledningen för första gången i den här matchen, genom Jesper Frödén och ett direktavslut från vänsterkanten.

Och därefter kom det igen, Dennis Everberg direkt efter tekning står rätt framför målet och lägger in en retur på Daniel Zaars avslut.

Sedan dröjde det till halva andra perioden innan målskyttet skulle fortsätta – Jesper Frödén lämnades helt sopren på vänstersida när Rögle överbelastade och dribblade sig förbi Rifalk in i mål.

Innan paus svarade Eric Gélinas med att lura upp Frödén på blålinjen, ta sig mot mål och få in kvitteringsledningen.

– Jag tycker som vi sa efter andra perioden att det är lite för hafsigt och slafsigt från vår del. Vi måste spela mycket bättre över 60 minuter för att vinna mot Rögle och jag tycker att vi investerar alldeles för lite i de två första perioderna. Totalt sett är vi långt ifrån den prestation vi vill de första 40 min, säger Stefan Hedlund.

Och succén för Jonathan Berggren fortsatte – tre assist efter två spelade perioder från hans klubba.

Rögle avgjorde i slutminuterna

Det såg länge ut som att båda lagen skulle få med sig en poäng vardera och tampas om sista poängen i förlängning.

Men det satte Rögle stopp för.

Ett individuellt misstag från Granberg precis vid egen bur tog Bengtsson vara på och serverade Ben Smith som gjorde sitt första mål i Rögletröjan.

– Det är inte där vi förlorar matchen, att det blir en studspuck kan hända alla. Vi vinner som ett lag och förlorar som ett lag, säger Hedlund till C more.

Med minuten kvar tog Skellefteå ut målvakten och jagade på för kvittering – men Rögle spikade igen i egen zon och tog med sig alla poäng hem på flyget.

– Mycket chanser åt båda hållen, de hade oss jobbandes rätt hårt i vår egen zon, men vår målvakt räddade det som behövdes och vi spelade bra. Mycket mål och vi har tur som kommer härifrån med fem mål mot deras fyra.