Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Roger Melin redo lämna Leksand – men stoppas

Roger Melin.Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: TOMMY PEDERSEN/TT / TT NYHETSBYRÅN

Leksand ligger sist i SHL och har en bra bit upp till Linköping i tabellen.

Trots att det varit bottenkamp mer eller mindre halva säsongen, är förtroendet för tränaren Roger Melin orubbat hos ledningen. Annat är det från Melins sida.

Enligt vad SportExpressen erfar har Melin flera gånger i samtal med sportchef Thomas Johansson ifrågasatt om han verkligen ska fortsätta.

– Jag har bara sagt det jag sagt. Och det är att om spelarna och ledningen vill höra en ny röst så har jag sagt att de får göra något åt det, säger Melin till SportExpressen.

Roger Melin plockades i december 2018, då Leksand efter nio raka förluster i hockeyallsvenskan under Leif Carlsson, till slut agerade och sparkade honom.

Effekten blev omedelbar och Melin tog laget hela vägen upp i SHL.

Under inledningen av SHL-säsongen inledde Leksand starkt, men laget hamnade ganska snabbt i botten av tabellen, och idag är man sist.

Roger Melin har under hösten haft ett par märkliga uttalanden.

Vid en match mot Skellefteå några veckor innan det ovanstående uttalandet gav han ett uttalande som vittnade om en tränare som var rejält less:

– Det är för jävligt att det ska behöva avgöras på det viset. De får en, i mitt tycke, helt felaktig utvisning som de gör mål på. Jag tycker det är tråkigt att det ska avgöras på det viset, sa han då om en utvisning Leksand ådrog sig och fortsatte:

– Jag är allvarligt förbannad helt enkelt, och det är fan tur att man ska sluta med den här skiten snart.

Vid en intervju med Hockeypuls efter matchen fortsatte Melin:

– Man skulle vilja lägga av här och nu.

”Vill lämna - har stoppats av sportchefen”

Nu kan SportExpressen berätta att Melin faktiskt ifrågasatt om han ska vara kvar som tränare i samtal han haft med sportchefen Thomas Johansson. Melin har berättat att han varit redo att lämna Leksand redan nu men sportchefen Thomas Johansson har inte velat det och stoppat Melin från att lämna.

Vi har fått höra att du berättat för Thomas att du är redo att lämna?

– Nej, jag har bara sagt det jag sagt. Och det är att om spelarna och ledningen vill höra en ny röst så har jag sagt att de får göra något åt det. Någonting måste ju göras.

Men du har varit redo att lämna Leksand?

– Det är klart att man granskar sig själv i såna här lägen och den första man ska titta på när det går dåligt är sig själv i spegeln. ”Vad kan jag göra och vad kunde jag ha gjort?”. Om man fortsätter att förlora så börjar man ju ännu mer undra över sin egna roll i det hela och om det är en själv som drar ned det, säger Melin och fortsätter:

– Sen får vi se i framtiden men just nu ska vi verkligen göra ett omtag och försöka skapa ny energi, och hitta en väg framåt och ur det här. Jag är på båten så länge spelarna har förtroende för mig och ledningen säger att de tror på mig. Om det skulle hända något har jag full förståelse för det, vi ligger där vi ligger och det är ingen lätt situation. Så skulle det hända något så har jag full förståelse för det.

Melin om läget i Leksand: ”Känns som alla vill”

Leksand har just nu sju poäng upp till säker mark och parkerar med 34 poäng längst ned i SHL:s tabell. Läget är skarpt, och Melin berättar om hur han ser på Leksands situation i dags dato:

– Det är som det är. Det är bara att gilla läget och jobba utifrån det, det finns inte så mycket mer att göra. Det är bara att ta en match i taget och försöka att vinna nästa match. 

Hur är energinivån i truppen, känns det som att spelarna brinner för det här eller känns det uppgivet?

– Ja, faktiskt. Det känns snarare tvärtom, att det blivit högre och högre energinivå i omklädningsrummet och laget senaste matcherna. Det känns som att alla vill någonting, sen är det klart att man efter en förlust alltid måste få bryta ihop och komma igen. Men det hör ju till idrotten.

Och din energinivå?

– Just nu är den faktiskt ganska bra, den är högre än på länge tänkte jag säga. Det är klart att min energinivå har väl under höstens gång dragits ned lite grann med många förluster och kanske inte riktigt har orkat vara den man vill vara varje dag. Men på något sätt tycker jag vi har tagit ett omtag, vi har pratat ihop oss om att vi verkligen ska kriga.