Anton Rödin Foto: Expressen TVAnton Rödin Foto: Expressen TV
Anton Rödin Foto: Expressen TV
Foto: Andreas L ErikssonFoto: Andreas L Eriksson
 Foto: Andreas L Eriksson

Rödin: "Får väl se om det sker ett mirakel"

Publicerad

Anton Rödin tvingas till flera veckors rehabilitering efter att ha skadad sig på en träning i tisdags.

Och nu är Brynäsforwardens säsong troligtvis över – även om han själv fortfarande inte vill ge upp hoppet helt.

– Jag skulle väl inte säga att chansen är jättestor. Vi får väl se om det sker ett mirakel kanske, säger Rödin.

Det var på tisdagens träning som Brynäs lagkapten Anton Rödin tvingades kliva av isen efter en krock med en lagkamrat. Och efter läkarundersökningar konstaterades det att forwarden drabbats av en knäskada.

– Jag fick en skridsko precis ovanför knät och skar upp så att senan nästan gick av. Jag klarade mig precis, säger Rödin.

– Jag tappade skäret och åkte in i en i laget och fick en skridsko över knät.

Rödin: ”Vet att det ser tufft ut”

Nu väntar en lång rehabilitering för Rödin, som opererades samma kväll som skadan inträffade.

– Det är minst åtta veckor säger de. Så det blir ju att försöka göra det så bra som möjligt de närmaste två månaderna.

Även om Rödin fortfarande hoppas på att kunna komma tillbaka innan säsongens slut medger han att det ser mörkt ut – och att säsongen troligtvis är över.

– Jag vet att det ser tufft ut. Men man vet aldrig, det är svårt att säga. Det är åtta veckor minst och allt annat får ses som en bonus. Först och främst ska knät bli bra igen, säger forwarden.

– Jag skulle väl inte säga att chansen är jättestor. Men vi får väl se om det sker ett mirakel kanske.

Rödin: ”Klart att man har funderat”

Under säsongen har det pratats om att det finns både NHL- och KHL-intresse för svensken. Rödin har tidigare sagt att han förmodligen kommer att ta chansen att spela i Nordamerika om han får den, men i och med skadan är det oklart hur det blir nästa säsong.

– Det är svårt att svara på, det är upp till dem. Men det är klart att man har funderat lite och man visste ju att var intresserade. Man vet ju inte hur det här beskedet ändrar deras syn på det hela. Men det visar sig väl antar jag, säger Rödin.

Något det pratats om efter skadan är att Brynäs guldchans nu är borta. Många har menat att Rödin är skillnaden mellan att Brynäs går långt i ett slutspel eller att de inte gör det, men själv menar han att chansen laget fortfarande har en bra chans.

– Det är klart att jag har haft en bra säsong, men det är ett lag det handlar om. Det finns många andra som kan fylla min funktion och nu är det någon annan som får chansen att göra det bra. Det är ett lag det handlar om och inte en spelare, säger Rödin.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag