Robin Kovacs. Foto: CSM/REX/SHUTTERSTOCK / CSM/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURESRobin Kovacs. Foto: CSM/REX/SHUTTERSTOCK / CSM/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURES
Robin Kovacs. Foto: CSM/REX/SHUTTERSTOCK / CSM/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURES
Foto: GISELA ARONSSON / STELLA PICTURESFoto: GISELA ARONSSON / STELLA PICTURES
 Foto: GISELA ARONSSON / STELLA PICTURES

Presenterade värvning precis innan nedsläpp

Publicerad

Luleå har gjort klart med Robin Kovacs.  

Den 20-åriga anfallaren lånas ut i två år från New York Rangers organisation. 

– Det ska bli otroligt roligt att få spela i SHL med Luleå Hockey de närmsta två säsongerna, säger Kovacs till Luleås hemsida

Efter två framgångsrika säsonger med AIK i hockeyallsvenskan reste Robin Kovacs till Nordamerika för spel med New York Rangers farmarlag Hartford Wolf Pack. 

Där spelade han 72 matcher och noterades för 12 poäng förra säsongen. 

Men från och med nu är han SHL-spelare. 

Robin Kovacs klar för Luleå

Den 20-åriga forwarden lånas ut från Rangers till Luleå Hockey de kommande två säsongerna, något som SportExpressen kunde avslöja tidigare i veckan. 

– Vi letade inte aktivt efter någon ytterligare spelare men när möjligheten uppstod för oss att kunna skriva kontrakt med en så pass bra och lovande framtidsspelare som Kovacs så var det inte så mycket att fundera på för oss, säger Luleås GM Stefan "Skuggan" Nilsson till klubbens hemsida

Robin Kovacs ord om övergången

Kovacs kommer att vara tillgänglig för spel för Luleå från och med torsdag, då Luleå möter Rögle på hemmais. 

– Det ska bli otroligt roligt att få spela i SHL med Luleå Hockey de närmsta två säsongerna. Jag känner att jag kommer få möjligheten att fokusera 100% på hockeyn och komma tillbaka på den nivå som jag vet att jag kan spela på. Min målsättning är ganska kortsiktig, först och främst handlar det om att komma in i laget och bidra med det som jag är bra på och sedan fortsätta utvecklas därifrån. Utifrån mina tidigare erfarenheter och vad jag hört om Luleå som förening och lag så känns det som att det här kommer bli riktigt bra, säger Kovacs. 

Förutom tiden i AIK har Kovacs dessutom gjort fyra matcher för Rögle i SHL. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag