Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Robin Kovacs bryter tystnaden om flytten

Robin KovacsFoto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Nu står det helt klart.

Till SVT bekräftar Robin Kovacs att han lämnar Luleå direkt för spel i Örebro.

En flytt som kommer efter en tung period i Luleå - och som kommer att påverka familjen till en början.

– Det är en jobbig situation för oss alla. Jag vet i dag inte hur vi ska lösa allt, säger han till SVT.

För ett par månader sedan slog avslöjandet från Aftonbladet ned som en bomb när tidningen skrev att Luleås stjärna Robin Kovacs skulle lämna Luleå för spel i Örebro efter säsongen.

Efter det har Kovacs fått utstå en del kritik och hat från supportrar kring Luleå, och efter en tung period sett till de senaste veckorna kom så i dag nya uppgifter om att övergången inte skulle komma att ske efter säsongen - den skulle ske direkt.

Nu bekräftar Robin Kovacs att de uppgifterna stämmer. Från och med i dag och ytterligare tre år framöver kommer han att representera Örebro i SHL.

– Jag fick läsa om beslutet i Aftonbladet. Luleå sa att tanken var att jag skulle få beslutet berättat för mig efter matchen i kväll. Jag hade tänkt spela klart denna säsong. Men sen kom uppgifterna ut och det satte mig i en svår sits. Jag tycker ändå att det inte påverkat mitt spel och min prestation på isen. Jag är så pass seriös med detta yrke och lojal mot laget och klubben att oavsett yttre omständigheter ger allt på isen, säger han till SVT. 

Om påstådda konflikten med ”Bulan”: ”Ser olika på...”

Uppgifter till SportExpressen vittnar om en relation med huvudtränaren Thomas ”Bulan” Berglund som efter uppgifterna om Kovacs övergång till Örebro blivit frostigare och den senaste tiden skapat en spricka mellan dem. 

Uppgifter Kovacs inte vill bekräfta - men heller inte dementerar till SVT, där han också berättar om hur han växte som spelare efter nyheten om övergången till Örebro:

– Jag ska direkt säga att Bulan (Tomas Berglund) gjort mig till en bättre hockeyspelare under de här åren. Men vi ser olika på min prestation. Jag kan tycka att jag gjort en bra match men han ser något som han inte är nöjd med... 

Berättar om kritikstormen: ”Hat ger mig tändvätska”

Vidare berättar forwarden om kritiken han fått utstå från supportrar som menat att spelare inte borde diskutera kontrakt med andra klubbar under pågående säsong - och hur han växte som spelare efter kritikstormen.

– Motgångar har alltid gjort mig bättre. Hat ger mig tändvätska. Jag tänker alltid att jag ska visa alla att oavsett vad som händer i livet så kommer jag komma ut på andra sidan starkare.

En god källa med insikt i vad som skett bakom kulisserna berättar för SportExpressen att Luleå aldrig ens pratat med Kovacs om en förlängning av kontraktet som skulle ha gått ut i vår - något som också ligger bakom flytten till Örebro. 

Uppgifter som Kovacs också bekräftar för SVT. 

Under torsdagskvällen bekräftade Örebro värvningen av Robin Kovacs. Kontraktet sträcker sig över tre och en halv säsong.

”När Robin ansluter till laget och kommer vara spelklar återstår att se”, skriver klubben i ett pressmeddelande.

– Vi är jätteglada att kunna knyta till oss Robin. Vi får in en spetsig forward som har öga för målet och som kommmer hjälpa oss offensivt. Robin är i en bra ålder och det känns väldigt kul att vi har kommit överens om ett längre avtal, säger Örebros sportchef Niklas Johansson.

 

LÄS MER: Lämnar Malmö redan nu – på väg att ersätta Kovacs

LÄS MER: SANNY LINDSTRÖM: Tråkigt att det gått så långt