Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Robertssons ilska: "Blir så förbannad"

Bert Robertsson.Foto: Hã Kan Nordstrã M / Tt

STOCKHOLM/Ö-VIK.

Anders Forsberg gav i dag sin version av vad som hände när Skellefteå AIK sparkade honom.

SPORT-Expressens intervju fick Forsbergs tidigare kollega, Bert Robertsson, att reagera känslosamt.

Efter Skellefteås 3-0-seger över Modo bröt tränaren ihop.

– Jag blir så förbannad att jag inte vet var man ska ta vägen, sa han.

I dagens SPORT-Expressen berättade Modo-tränaren Anders Forsberg sin version av hur det gick till när han i våras fick sparken av Skellefteå.

Forsberg kommenterade bland annat anklagelserna som riktats mot honom att han ska ha försökt värva Skellefteå-spelare till Modo.

– Det är befängda anklagelser. Men de måste väl hitta på saker för att utåt försöka rättfärdiga sitt agerande, sa Forsberg i intervjun med SPORT-Expressens Tomas Pettersson.

"Vi står för något annat"

Skellefteå AIK vann under lördagseftermiddagen med 3-0 mot Modo.

På presskonferensen efteråt var Bert Robertsson, assisterande tränare i Skellefteå AIK, irriterad och sa "ni får kalla oss vad ni vill i media".

Han satt bredvid Forsberg när han sedan utvecklade vad han menade:

– Den bilden som projicieras i dag är att vi är lögnare, att vi far med osanningar, att vi är avundsjuka, att vi sticker huvudet i sanden. Och det är bilden som projicieras av Skellefteå AIK, inför en sån här match. Vi står för något helt annat.

– Jag vet inte vad ni har för ansvar i media att förmedla den bilden, eller att ta reda på fakta. Jag förstår inte och blir uppriktigt ledsen. Jag blir så förbannad att jag inte vet var man ska ta vägen, säger han.

– Vi har inte farit med osanning en enda gång.

Men det är ju Anders Forsberg som säger det?

– Jo, jo. Det betyder ju att det som förmedlas ut i media är att vi är avundsjuka.

Men det är fortfarande han som säger det?

– Jo, jo, men jag tycker att vi står för något annat och det är det jag vill säga till er. Ni skriver den information som ni får, så är det ju. Och jag tycker att den bilden är felaktig. För det står här och det kan varenda svensk läsa, att vi är avundsjuka på honom, för det får han säga. Och innan man tycker här då kanske man kan ringa och fråga om vi är avundsjuka? frågar sig Robertsson.

"Står i vår värdegrund"

– Jag tror ändå att ni tycker att det är bra att SAIK spelar bra hockey. Och det är där vi vill lägga fokus. Och det står i vår värdegrund. Det står i manifestet att vi inte missunnar någon annan framgång. Det står där klart och tydligt och det är ju vårt budskap, fortsätter Robertsson.

Pär Nordlund, ordförande i Skellefteå AIK, har inga kommentarer till Anders Forsbergs utsaga i intervjun.

Han menar att föreningen har gått vidare.

– Jag har inte tänkt kommentera det på det viset. Han får ha sina... eller, det här var i februari i fjol och vi kan konstatera att säsongen slutade med guld får vår del. Vi kan också konstatera att just nu spelar vi en fantastisk hockey. Det där har jag lagt bakom mig, säger han per telefon till SportExpressen.se.

"En efterhandskonstruktion"

Vid tillfället sa Pär Nordlund att Anders Forsbergs engagemang för Skellefteå AIK inte hade varit hundraprocentig.

Det står han fast vid.

– Absolut. Det var den samlade bedömningen vi gjorde i föreningen. Vi sa det att det är fullt naturligt att man byter jobb, inom hockeyn och övriga världen. Sedan kanske det var lite förvånade att man meddelar sin spelartrupp under en matchdag.

– Forsbergs kommentar till det var att han inte kunde ljuga längre. Men har man samtidigt jobbat med två andra tränare under nära tre år, tyckte vi att det var rimligt att man meddelade dem först. Det var väl mer en efterhandskonstruktion. Men återigen, det där är gamla historier. Nu går vi vidare.

Anders Forsberg själv hade ingenting att tillägga.

– Jag har inga kommentarer, säger han.