Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Robertsson – efter Modo-fansens hån

Foto: Olle Wande
Foto: Anna-Lena Bergqvist

Modo skrällde och vann i förlängningen mot Skellefteå i onsdagens träningsmatch.

Under mötet fick Skellefteå-tränaren Bert Robertsson utstå glåpord och påhopp av Modo-fansen som sjöng ramsor innehållande ord som mytoman.

Efteråt gick Robertsson själv till läktaren för att prata med fansen.

– Jag har rätt att säga ifrån när folk kallar mig saker som är helt felaktiga och det gjorde jag, säger Bert Robertsson.

Skellefteå mötte Modo i en träningsmatch i Örnsköldsvik under onsdagskvällen.

Under stora delar av matchen häcklades Skellefteå-tränaren Bert Robertsson som fick utstå glåpord och påhopp av Modo-fansen. Ramsan "Robertsson, Robertsson – Robertsson, Robertsson. Han är en mytoman, han grinar hela dan" sjöngs frekvent under matchen.

Efteråt gick Bert Robertsson fram till fansen för att säga sitt om det hela, vilket han även gjorde i en intervju efter matchen i Live Arena.

– Får jag hälsa en grej till fansen? Det räcker med det där, jag har hört det förr, och ni vet sanningen allihop, sa han i sändningen.


LÄS OCKSÅ: Mattias Ek: Allt verkar vara som vanligt i Skellefteå


Robertsson: "Har rätt att säga ifrån"

Till SportExpressen utvecklar han sina tankar.

– De står och skanderar att jag är en mytoman. Jag tycker att det är jävligt konstigt. De verkar tro att jag någonstans har farit med osanning, vilket inte är fallet. Jag har faktiskt pratat med de som stod och skanderade så jag har städat av det med dem, säger Bert Robertsson.

– Att de står och kallar mig mytoman, det träffar inte bra. Då tycker jag att de kan kolla sina informationskällor.

– Jag har rätt att säga ifrån när folk kallar mig saker som är helt felaktiga och det gjorde jag.

Vilken respons fick du av de du pratade med på läktaren?

– De tyckte att det var bra att jag kom och pratade med dem. Sedan menar de på att har sin version av sanningen som de har läst i tidningar. Och det som står i tidningarna alla gångerna är inte sanningen utan det som har hänt i det här fallet är att de har en felaktig bild av saker och det tycker jag är synd.

– Att de ska stå i en arena och skandera att "Robertsson är en mytoman", det tycker jag är jävligt dåligt. Då ville jag rätta till det helt enkelt.


LÄS OCKSÅ: Axel Holmström missar SHL-premiären

Modo avgjorde i förlängningen

Matchen då? Jo, den slutade 3–2 efter att Modo avgjort i förlängningen. David Rundqvist avgjorde 58 sekunder in i förlängningen.

Modos målskyttar under ordinarie tid var Emil Molin och Henrik Björklund. Marcus Pettersson och Andrew Calof gjorde Skellefteås mål.

– Modo har vissa perioder, vi har vissa. Jag tycker inte att vi kommer upp i nivå sista halvan av matchen. Det var två unga lag som ställdes på banan, så det kanske förklarar saken lite grand, säger Robertsson.

Om du jämför den här matchen med era tidigare den här försäsongen?

– Det var nog den som hade lägst intensitet. Vi har bara spelat tre matcher innan, men det var klart lägst intensitet i den här. Det är väl det som är grejen, vi faller in i ett tempo vi inte ska behöva falla in i. Vi ska kunna göra bättre ifrån oss.

Skellefteås nästa match spelas på lördag, i CHL-mötet hemma mot KalPa. Skellefteå vann det första mötet mot det finska laget med 2–1.