Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Rydahl: ”Det är 10 000 på läktaren och känslor”

Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN
Foto: C More

Färjestad tvingas klara sig utan Gustav Rydahl i de två kommande matcherna.

Forwarden straffas av svenska ishockeyförbundets disciplinnämnd efter att ha knuffat en av domarna i torsdagens förlustmatch mot Frölunda.

– Visst, jag sätter upp handen men det är 10 000 på läktaren och känslor, säger Gustav Rydahl.

Det var med tre och en halv minut kvar av den första perioden som ett mindre bråk uppstod i gårdagens match mellan Frölunda och Färjestad. 

När en av domarna försökte lugna ner Gustav Rydahl knuffade forwarden domaren åt sidan – en händelse som han nu straffas för.

Efter att ha granskat situationen har svenska ishockeyförbundets disciplinnämnd tagit beslutet att stänga av Rydahl i två matcher för ”physical abuse of officials”. Han tvingas även böta 25 000 kronor.

I sitt beslut skriver disciplinnämnden att ”knuffen var av relativt lindrig karaktär” men att ”all avsiktlig fysisk kontakt med domare är oacceptabelt”.

– Jag vill inte säga för mycket, säger Gustav Rydahl till SportExpressen när han ska kommentera domen.

Gustav Rydahl om domen

Rydahl fortsätter:

– Jag försöker bara ta mig… De går på Lilliz (Marcus Nilsson) och jag vill dit och hjälpa honom så klart. De är tre gubbar på honom och jag försöker ta mig dit och sätter upp handen.

Gustav Rydahl säger att den stora publiken påverkade hans agerande.

– Det händer inget under matchen, det blir ingen reaktion. Det händer inget. Visst, jag sätter upp handen men det är 10 000 på läktaren och känslor. De får inte försvinna men det verkar så… Jag vet inte vad jag ska säga, det är svårt.

Blev du förvånad när domen kom?

– När man hörde vad som hände med Joel (Lundqvist) så… Det är som det är, jag vill inte säga något.

Se fler höjdpunkter från SHL