Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Straffas hårt efter huvudtacklingen

Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN
Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

Shane Harper, Mats Rosseli Olsen och Christian Folin anmäldes till disciplinnämnden efter torsdagens SHL-omgång. 

Nu stängs alla tre av.

Frölunda hade ingen chans mot Skellefteå under torsdagen och därefter kom beskedet att lagets stjärna Mats Rosseli Olsen hade anmälts till disciplinnämnden. Detta efter en situation i den första perioden när Olsen åkte in i Skellefteås målvakt Gustaf Lindvall, som inte kom tillbaka i spel. 

”Rosseli Olsen skjuter ett skott som Skellefteå målvakten Nr 30 Gustaf Lindvall räddar. Rosseli Olsen fortsätter att åka mot mål och åker in i målvakten i hans målområde och träffar med sin armbåge i huvudet på Lindvall som utgår från matchen och återkommer inte till spel. Alternativ bestraffning är armbågstackling”, skriver SHL på sin hemsida.

Senare under fredagen kom beskedet att Rosseli Olsen stängs av i tre matcher och får böta 19 491 kronor.

Shane Harper stängs av i fem matcher

Även Brynäs får klara sig utan Shane Harper efter förlustmatchen mot Luleå där han gjorde sig skyldig till en huvudtackling.

Han blir avstängd i fem matcher och får betala 34 500 kronor i böter.

Harper lägger ut sin klubba för att skära av spelvägen för en tidig passning. När inte den passningen slås så går han in framför kroppen på Ilomäki och tacklar en tackling som tar i huvudet. Ilomäki kan inte skydda sig mot tacklingen. Alternativ bestraffning är charging”, lydde motiveringen till anmälan. 

Till sist stängs också Växjös Christian Folin av i två matcher för slewfooting mot Rögles Simon Ryfors.