Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Ringde och sa att hon skulle köpa flyttlådor”

Robin Kovacs gör debut för Örebro i kvällFoto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN
Kovacs i Luleå-tröjan.Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN
... och ställs då mot LuleåFoto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Robin Kovacs lämnade Luleå Hockey för Örebro mitt under säsongen.

I kväll gör han debut i sitt nya lag – och ställs direkt mot klubben han tillhörde förra veckan.

– Det kommer att vara speciellt, säger Robin Kovacs till Aftonbladet.

Robin Kovacs var på plats i Ängelholm och förberedde sig för match med sitt Luleå mot Rögle förra torsdagen när Aftonbladet avslöjade att han skulle lämna klubben för Örebro mitt under säsongen. Robin Kovacs skulle egentligen spela matchen och sedan skulle övergången bli officiell. Men efter att nyheten kommit ut ändrades planen.

– Jag pratade med Robin när det kommit ut, och då sa vi att det inte finns någon anledning att han ska spela en sån här match med mycket media och press på sig. Det finns ingen anledning att utsätta honom för, det var vi helt överens om, sa Luleås tränare Thomas Berglund. 

Kovacs: ”Ringde hem direkt”

I stället för att förebereda sig på match fick Robin Kovacs åka hem till Luleå och förbereda sig för flytt. 

– Jag ringde hem direkt och berättade för min sambo att vi skulle flytta och att hon skulle ta ett beslut över sin hockey, vad hon ville göra. Jag ringde och sa att hon fick åka och köpa flyttlådor som vi skulle packa i, säger Robin Kovacs till Aftonbladet.

Sambon Minatsu Murase, som vaktat målet i 12 SDHL-matcher den här säsongen, valde även hon att lämna Luleå Hockey. De tog båda avsked från sina lagkamrater förra fredagen innan paret, med son, hund och hela flyttlasset, påbörjade bilresan från Luleå till Örebro.

En knapp vecka senare är det nu dags för Robin Kovacs debut i Örebro. Och den sker mot just Luleå. En minst sagt speciell situation för 23-åringen.

– Först och främst är det att jag ska göra min första match i Örebro. Det är mycket nytt. Nytt system, nya kedjekamrater, nytt lag och allt sånt. Sedan blir det mot Luleå också, absolut. Det kommer vara mycket fokus runt mig. Det kommer att vara speciellt, säger han till Aftonbladet.

LÄS MER: SANNY LINDSTRÖM: Är helt upp till Robin själv