Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Revanschen: Bryter sin tunga förlustsvit

Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN
Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN

Djurgården tog revansch mot Örebro.

Laget vände på hemmalagets vändning och tog sin första vinst efter fem raka förluster.

Två mål på 18 sekunder gav Djurgården segern med 6-4.

– Jag tycker kaxigheten var tillbaka i dag, säger Djurgårdens tränare Robert Ohlsson i C More.

Örebro vann med 2-0 borta mot Djurgården i torsdags och under lördagen var det dags för lagen att mötas i Örebro.

Jacob Josefson gav Djurgården ledningen i den tolfte minuten och två minuter senare fick Tobias Ekberg till sist sitt 0-2-mål godkänt. Detta efter att domarna kommit fram till att Niclas Bergfors inte störde Jhonas Enroth i målet.

I den andra perioden tog sig Örebro tillbaka in i matchen och lyckades till och med ta ledningen. Det började med att Daniel Muzito Bagenda fick ett helt fritt läge framför mål där han kunde pricka in reduceringen.

Djurgården vände mot Örebro

Efter reduceringen fortsatte Örebro att dominera och mål från Rasmus Rissanen och Glenn Gustafsson såg till att laget tog ledningen med 3-2. Till sist avslutade Rhett Rakhshani målskyttet i den andra perioden när han kvitterade till 3-3.

Borna Rendulic satte sedan 4-3 till Örebro i den sista perioden och kroaten såg ut att bli matchhjälte innan Djurgården vände på 18 (!) sekunder.

Först kvitterade Tom Wandell med knappt fem minuter kvar av matchen och 18 sekunder senare snappade Manuel Ågren upp pucken bakom Örebros kasse och fick in den bakom Jhonas Enroth som inte hann med i sidledsförflyttningen.

Niclas Bergfors avgjorde sedan med 6-4 i öppen kasse. Djurgården vann med 6-4 och fick därmed fira en seger igen efter fem raka förluster. 

– Örebro hade nog ganska roligt där ett tag men vi gjorde det bättre i tredje perioden, säger Djurgårdens tränare Robert Ohlsson i C More efter segern.

– Jag tycker kaxigheten var tillbaka i dag. Jag gillar ”mindsetet” i laget.

Ohlsson: ”Kaxigheten var tillbaka”

Matchhjälten Manuel Ågren håller med sin tränare.

– Tredje perioden gnuggar vi och vi vill verkligen ha den här matchen, säger han i C More.

Örebros tränare Niklas Eriksson var bedrövad efter matchen.

– Det är en riktig käftsmäll. Jag tycker vi har full kontroll på matchen. Vi har 4-3, är jättebra med pucken och de får bara jaga, säger Eriksson i C More.

– Vi har den verkligen i handen, den här matchen. Då det känns väldigt, väldigt tufft just nu.

Han tycker att Djurgårdens kvittering var ett slumpmål.

– Allt kan hända i hockey och så var det lite i dag. Vi gör en jättebra tredjeperiod egentligen. Sen på bara en sekund förändras hela matchbilden på något konstigt sätt. Det här får man lära sig något av också men den här matchen skulle vi ha haft i dag.