Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Resultatet var rättvist – de var bättre än oss”

Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN

LEKSAND. Första matchen för Ulf Samuelsson som huvudtränare i Leksand. Då kom femte raka förlusten.

– Det var en rättvis seger för Malmö, stora delar av matchen var de bättre än oss, säger han.

Leksands IF hoppas att Ulf Samuelsson ska frälsa laget och rädda det undan kval, eller åtminstone lyckas i ett negativt kval, något föreningen bara lyckats med en gång sedan elitserien kom till 1975.

– Det var en kul match att vara tillbaka och coacha och få se vad grabbarna går för. Vi har en hel del kvar att rätta till, jag ser fram emot framtiden. Jag tycker vi visade bra kämpaglöd, men inte det tempot vi vill spela med, säger Samuelsson.

De första fem minuterna var det Malmö som sköljde över Leksand.

– Det är inte omöjligt att det var lite nerver. Vi har inte tränat fysiskt hårt utan trappat ner. Spelarna kanske tänkte lite mycket.

Han tyckte ändå att några av detaljerna han jobbat med de få dagarna han varit tränare märktes direkt – bland annat i power play där laget återigen gick mållöst trots fyra tillfällen.

– Vi är i början på vad vi har börjat jobba med. Vi skapade ändå en del målchanser. Att vi sedan släpper in ett baklänges när vi spelar power play är aldrig bra, det finns lite bitar att jobba med där.

”Saknade speeden”

Också i spelet fem mot fem hade han mer att önska.

– Vi kommer inte upp i helhet. Det är lite tidigt att göra en klar analys, men framför allt i första perioden saknade jag speeden. Samtidigt finns det en hel del bitar där det fungerade som vi ville. Vi krigar runt vårat mål, Malmö är ett av de bättre lagen runt kassen.

Att Leksand hade ledningen två gånger om men ändå förlorade ser han inte som något stort nederlag.

– Förlorar man under en lång period så är det svårt att fabricera självförtroende.

Samuelsson tycker han fick en hel del svar – och några nya frågetecken.

– Det brukar alltid dyka upp nya frågetecken. Spelarna gör misstag i vart och vartannat byte. Sen handlar det om att gör dem på rätt ställen. Sen när man får granska detaljerna, alla detaljer tillsammans blir resultatet.

Enligt Samuelsson var det individuella misstag som gjorde att Malmö gick vinnande ur matchen.

– Jag ska inte individuellt kritisera några spelare än, men jag har några jag tänker på redan nu som jag ska jobba med i morgon.

Kan du precisera vilka misstagen var?

– Det är många små detaljer och inget jag direkt vill hänga ut. Samtidigt kan inte spelarna lära sig allt över en tredagarsperiod. Jag hoppas att alla kan bli bättre på någonting varje dag, det är det jag vill ha ut som tränare. Nu ska vi titta på video i morgon bitti och träna på vissa detaljer så är det förhoppningsvis bättre på torsdag.

På torsdag väntar Linköping borta, ett LHC som vann så gapet upp till säker mark blev tio poäng för Leksand.

– Det var ju synd, säger Ulf Samuelsson.

Kan du utveckla det?

– Riktigt synd.

Kan du ändå se ett hopp om att undvika kval?

– Det är klart att man ser hopp, matematiskt finns det en god chans kvar. Det är 39 poäng kvar att spela om. Man måste ha lite långtidsperspektiv på utvecklingen, det finns ingen som kan komma in på en dag och ändra allting.

Elias förändring efter flytten till Vancouver

Föräldrarna om svenskens liv som superstjärna • Nya lägenheten • Umgänget i Vancouver • ”Det vill du inte höra när bandaren är på”

15 bästa värvningarna innan fönstret stängde

Johan Svensson rankar • ”Kommer avgöra mycket” • ”Enskilt viktigast” • ”Coolt efternamn”

Djuses starka trio får mitt tips i kväll

V64 ESKILSTUNA: √ Spikförslagen √ Spetsdragen √ Skrällbuden