Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Renberg rörd på isen: "Frun övertalade mig"

En märkbart rörd Mikael Renberg var tillbaka på isen i Luleå.

Men det var långt ifrån självklart att han skulle delta under ceremonin – med tanke på förhållandet med flera av supportrarna.

– Frugan övertalade mig, säger han till SVT. 

Mikael Renberg slog igenom i Luleå i början på 90-talet.

Efter en lång och framgångsrik karriär i NHL, där han bland annat representerade Philadelphia Flyers och Toronto Maple Leafs, vände han hem till Luleå igen.

Men efter tre säsonger i klubben lämnade lagkaptenen för ärkerivalen Skellefteå, något som orsakade ramaskri i stora delar av Luleås supporterskara. Men under torsdagskvällen var Renberg tillbaka på isen i Coop Norrbotten arena.

https://twitter.com/LuleaHockey/status/918502059216900099

Luleå Hockey fyller nämligen 40 år och inför hemmamatchen mot Rögle hade klubben samlat ihop ett tiotal gamla lagkaptener från klubbens historia, som hyllades på isen inför nedsläpp.

Renberg: "Klart att jag funderade..."

Och den 45-årige hockeyikonen, numera expert i SVT, var märkbart rörd under ceremonin.

Men med tanke på det problematiska förhållandet med supportrarna i Luleå var det långt ifrån självklart att Renberg skulle delta under firandet, medger han.

– Det är klart att jag funderade på om jag skulle åka, men frugan övertalade mig. Nu känns det helt fantastiskt att vara här, säger Renberg till SVT. 

Och visst blev han rörd av hyllningen.

– Ja lite grann. Jag är lite tagen än, säger han till Norrbottens-Kuriren. 

Kuriren: Var du orolig över att du skulle bli utbuad?

– Nej, jag var inte orolig. Jag tycker det är lite tråkigt att media piskar upp en stämning som blir nästan otrevlig. De har sin roll i det här. Hade folk buat så hade de buat – jag kan inte göra så mycket åt det. Jag tänkte att det får bli som det blir, jag kunde inte tacka nej till en alldeles för trevlig inbjudan.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!