Renberg rörd på isen: "Frun övertalade mig"

Publicerad

En märkbart rörd Mikael Renberg var tillbaka på isen i Luleå.

Men det var långt ifrån självklart att han skulle delta under ceremonin – med tanke på förhållandet med flera av supportrarna.

– Frugan övertalade mig, säger han till SVT. 

Mikael Renberg slog igenom i Luleå i början på 90-talet.

Efter en lång och framgångsrik karriär i NHL, där han bland annat representerade Philadelphia Flyers och Toronto Maple Leafs, vände han hem till Luleå igen.

Men efter tre säsonger i klubben lämnade lagkaptenen för ärkerivalen Skellefteå, något som orsakade ramaskri i stora delar av Luleås supporterskara. Men under torsdagskvällen var Renberg tillbaka på isen i Coop Norrbotten arena.

https://twitter.com/LuleaHockey/status/918502059216900099

Luleå Hockey fyller nämligen 40 år och inför hemmamatchen mot Rögle hade klubben samlat ihop ett tiotal gamla lagkaptener från klubbens historia, som hyllades på isen inför nedsläpp.

Renberg: "Klart att jag funderade..."

Och den 45-årige hockeyikonen, numera expert i SVT, var märkbart rörd under ceremonin.

Men med tanke på det problematiska förhållandet med supportrarna i Luleå var det långt ifrån självklart att Renberg skulle delta under firandet, medger han.

– Det är klart att jag funderade på om jag skulle åka, men frugan övertalade mig. Nu känns det helt fantastiskt att vara här, säger Renberg till SVT. 

Och visst blev han rörd av hyllningen.

– Ja lite grann. Jag är lite tagen än, säger han till Norrbottens-Kuriren. 

Kuriren: Var du orolig över att du skulle bli utbuad?

– Nej, jag var inte orolig. Jag tycker det är lite tråkigt att media piskar upp en stämning som blir nästan otrevlig. De har sin roll i det här. Hade folk buat så hade de buat – jag kan inte göra så mycket åt det. Jag tänkte att det får bli som det blir, jag kunde inte tacka nej till en alldeles för trevlig inbjudan.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag