Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Raset: 5–1 efter första perioden

Foto: PÄR OLERT / BILDBYRÅN
Foto: PÄR OLERT / BILDBYRÅN

Första periodens kollaps sänkte Timrå. 

Växjö vann med 2-6 på bortais. 

– Det är för dåligt av oss, säger lagkapten Christoffer Liljewall i C More. 

Timrå har inlett den här säsongen med en seger och en förlust. Under lördagen var det dags för nykomlingen att spela på hemmaplan för första gången i år när de tog sig an Växjö – och det kunde ha gått bättre. 

Bortalaget tog en tidig ledning när Olle Lycksell på något sätt fick in pucken efter en strasslig situation. Sedan rasade Timrå ihop. Växjö drog ifrån och efter första perioden ledde regerande mästaren med hela 1-5. 

Timrå vann skottstatistik

– Vi släpper in för enkla mål. Det känns som att de har fem chanser och gör fem mål. Vi måste bli tajtare där bak. Det är för dåligt. Nu står det 5-1 och det kan vi inte ändra på, men det vi kan göra är att försöka rätta till det. Det är mycket hockey kvar, säger Timrås lagkapten Christoffer Liljewall i C More. 

Timrå vann skotten efter de första 20 minuterna med 11-10 men det stod alltså 1-5 till bortalaget i skottstatistiken. 

I den andra perioden reducerade Timrå till 2-5 när Viktor Lodin pangade dit pucken. Lodin väckte samtidigt liv i matchen inför de avslutande 20 minuterna. Men den sista perioden blev en sömning historia och Växjö kunde istället utöka till 2-6, vilket även blev slutresultatet.