Foto: SVTFoto: SVT
 Foto: SVT
Foto: SVTFoto: SVT
 Foto: SVT
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅNFoto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
 Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅNFoto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
 Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Rasar efter bilderna i SVT: "En avrättning"

Publicerad

Thomas Larkin tacklade Daniel Paille rakt i ansiktet.

Samtidigt stod Adler Mannheims tränare Sean Simpson i båset och flinade.

Något som fick Leif "Strumpan" Strömberg att gå i taket.

– Simpson är ett stort jävla skämt. Han borde ha lämnat Gavlerinken i handfängsel, säger han.

Det var i matchens slutskede mellan Brynäs och Adler Mannheim som det spårade ur.

Det började med att gästernas Thomas Larkin delade ut en mycket ful tackling, rakt i ansiktet på Brynäs Daniel Paille – som föll till isen.

– Ut med dig Larkin, ut med dig fort! Det är bland det fulaste jag sett på svensk is på mycket lång tid. Korkat, idiotiskt, dumt, något som inte hör hemma överhuvudtaget i den här sporten. Han utsätter sin motståndare för stor fara. Paille ser ju helt groggy ut, sa kommentatorn Chris Härenstam i SVT:s sändning.

Hockeytränaren Leif "Strumpan" Strömberg, som också jobbat som tv-expert, såg matchen och kunde knappt tro sina ögon.

– Det är ju en avrättning. Han (Larkin) släcker Paille när han inte ens är med i spelet. Jag gillar hårt spel, men var är respekten? Det där har ingenting med hockey att göra, inte överhuvudtaget, säger han.

LÄS MER: Magnus Nyström: "Idioter som han är ett hot mot sporten"

Strömberg: "Go home fuck face!"

Han fortsätter:

– Det måste få konsekvenser. Han skulle få tillbringa natten i häktet. Alltså, jag blir så jävla förbannad. Det är ett stort skämt att se honom (Larkin). Han borde få minst 25-30 matchers avstängning, då visar man att vi inte vill se den där typen av ageranden i sporten, det måste bort.

I båset stod Adler Mannheims tränare Sean Simpson och log, något som fick Strömberg att skriva ut sin ilska mot den förre schweiziske förbundskaptenen på Twitter.

"Mr Simpson your fucking joke!! Play hockey chicken man. Your Coward Rat. Go home fuck face", skrev han.

För SportExpressen utvecklar han:

– Jag står för vartenda ord. Jag tycker att han är ett stort jävla skämt, en riktig nolla som står och flinar i båset. Han ska gå fram och be Brynäs om ursäkt. Han borde ha lämnat Gavlerinken i handfängsel.

Brynäs sportchef Stefan Bengtzén sökte upp Simpson efter matchen för att konfrontera honom – men tränaren svarade med att skälla ut Bengtzén.

– Det visar hur intelligent han är. Så fruktansvärt dåligt beteende. Att han inte ens kunde be om ursäkt är så bedrövligt, säger Bengtzén.

Vad skrek han?

– Ja, du. Det var några mindre fina ord på engelska. Kalle Anka-nivå.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag