Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Tycker det är skamligt – rent ut sagt för jävligt”

Sanny Lindström i C More-studionFoto: C MORE
Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN
Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN

SKELLEFTEÅ/STOCKHOLM. Sanny Lindström menade att Brynäs tränare Magnus Sundquist ”tappat omklädningsrummet”. 

– Det finns ingenting där, menar Sundquist – som samtidigt kommer med hård kritik mot vissa av Brynäs supportrar. 

Laget förlorade lördagens match mot Skellefteå med 1-4. 

Fem förluster på åtta matcher och en tolfteplats i tabellen. Det har gått tungt för Brynäs i inledningen på årets SHL-säsong. 

Magnus Sundquist, som tog över som huvudtränare för knappt ett år sedan, menade i en intervju med Gefle Dagblad att han hade spelarnas förtroende. 

– Jag kan inte säga annat än att det är inga problem med den saken. Jag önskar att alla kunde vara en fluga på väggen i den vardag vi har utanför matcherna så att man kunde se med egna ögon. Men jag förstår, det är sådana saker som ska frågas. Det är naturligt. Skulle det vara så skulle vi ha ett jätteproblem. Men det är inte det det handlar om, sa han då. 

”Rädd att Sundquist har tappat omklädningsrummet”

Men experten Sanny Lindström tycker sig se att problemet ligger just i relationen mellan tränaren och spelartruppen. 

– Jag tror han har tappat gruppen lite. Han pratar spelarna om dom, inte som vi. Han hänger ut deras prestationer, han tar inte ansvar. Den ”vi-känsla” som varit så fantastisk i Brynäs försvinner, den är på väg att raseras. Jag är rädd att Magnus har tappat omklädningsrummet, säger han i C More.

Brynäs förlorade mot Skellefteå med 1-4. Det var deras sjunde förlust på de åtta senaste matcherna, och just nu ligger man näst sist i serien.

Skellefteå stannar kvar på tredjeplatsen i och med segern.

Sundquist: ”Ingenting alls i det”

Sundquist bemötte Lindströms påstående när SportExpressen träffade honom efter matchen. 

– Det finns ingenting där, det där har vi pratat om. Det finns ingenting alls i det. Att tappa omklädningsrummet, det är ingen fara där. Men det får man höra när man förlorar. 

För Gefle Dagblad berättade Sundquist hur laget försökt koppla bort sociala medier, efter att ha tagit emot hatkommentarer av hotfull karaktär. 

– Det är jobbigt, speciellt när det blir personliga saker och familjen involverad. Jag tycker det är skamligt att det ska vara så. Vi har pratat om det och stöttat varandra. Det är rent ut sagt för jävligt. Man ska ha engagemang och åsikter, men låt det stanna där.

Jacob Blomqvist:

– Det är riktigt tungt just nu. Jag tycker vi kommer ut bra till matchen men sen får de två mål i deras powerplay… Sen tycker jag ändå att vi steppar upp och gör en riktigt bra andraperiod.

– Sen blir det en käftsmäll direkt i tredje perioden när de gör mål i första bytet. Men jag tycker ändå vi försöker köra hela vägen in i kaklet och vi skapar chanser, men det går emot oss nu.

Hur tungt är det just nu?

– Det är alltid tungt att torska.. Sen, sättet vi har torskat på mot slutet är inte bra. Vi har gjort riktiga plattmatcher, men jag tycker inte kvällens match går under den kategorin. Men vi får ingenting med oss nu och vi är inne i en tung period.

– Det är som det är, men vi kan inte titta tillbaka så mycket heller. Det enda jag vet är att vi kommer att vända det här, så är det bara.

I C More menar de att det ser ut som att Sundquist tappat omklädningsrummet?

– Vi lyssnar på exakt allt han säger, sen är det vi spelare som inte levererar på isen. Det är tufft och vi försöker allt vi kan, men alla kan bättre.

LÄS MER: En väsentlig detalj som Brynäs tidigare saknat