Foto: Mats Åstrand
 Foto: Mats Åstrand

Publikfest när Brynäs vann

Publicerad
Uppdaterad
Säsongens bästa publiktryck, 7 267 var på plats, bar Brynäs fram till en tung 2-1-seger mot Luleå i elitseriehockeyn.
Trots att Luleå hade de första och de fetaste chanserna, var det Brynäs som sladdade ur matchinledningen och gasade till ledningen.
Men den tunna 1–0-ledningen som Eero Somervuoris biljardmål innebar efter nio minuters spel borde ha utvecklats. Brynäs spelade i stort sett sex minuter med en man mer, utan att utöka ledningen.

Fyllde på

Så när Pär Arlbrandt prickade Markströms ena kryss med mindre än minuten kvar att spela av perioden var det Luleå som fick energipåfyllnad.
Den andra perioden var helt i Luleås smak med många tunga närkamper, men hemmalaget fick publiken i stämning genom att ställa upp på den tuffa slagväxlingen. Och istället för ett Luleåmål, var det KHL-aktuella Brynäsbacken Jörgen Sundqvist som dundrade in 2–1-målet efter 14 minuter.

Markström nära missa

Målvakten Jacob Markström höll på att servera Luleå ett kvitteringsmål i matchslutet, men hade tur - och stod sedan för några helt avgörande räddningar.
Brynäs är med segern fortfarande elitseriens starkaste lag efter årsskiftet.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag