Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Publikfavoriten lämnar Luleå för konkurrenten

Robin Kovacs
Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN

Robin Kovacs har blivit en stor publikfavorit under sin tid i Luleå.

Men nästa säsong lämnar han klubben för Örebro enligt Aftonbladet – uppgifter som även SportExpressen har.

– Det stämmer absolut inte, Örebros sportchef Niklas Johansson till NA. 

Robin Kovacs anslöt till Luleå 2017 efter en säsong i AHL och Hartford Wolf Pack. I Norrbotten har han blivit en pålitlig poängplockare och en favorit bland fansen – som bland annat gett honom en egen ramsa.

Robin Kovacs till Örebro

Men nästa säsong lämnar han  för spel i konkurrenten Örebro något som Aftonbladet avslöjade under fredagen. SportExpressen har också uppgifter på att övergången är klar och att allting blev klart för ett par veckor sedan.

Örebros sportchef Niklas Johansson dementerar.

– Så här års är det alltid en massa rykten som florerar, det är inget jag lägger något krut på, säger han till NA.

22-åringen har Flemingsberg som moderklubb och fick sitt genombrott i AIK. Att komma närmare Stockholm är en av anledningarna bakom beslutet enligt SportExpressens uppgifter.

På 114 SHL-matcher i Luleå har Robin Kovacs producerat 69 poäng (28+41). 22-åringen har även noterats för fyra matcher i Rögle säsongen 2015/16 och nu väntar alltså spel i SHL-klubb nummer fyra.

Örebro har imponerat den här säsongen och tog nyligen över serieledningen. Nu visar klubben sina krafter även under landslagsuppehållet.

LÄS MER: SHL-veteranen lånas ut – till finländsk klubb.