Foto: Claudio Bresciani/Tt
 Foto: Claudio Bresciani/Tt

Profilens comeback- mål blev bortdömt

Publicerad

Brynäs Sebastian Enterfeldt hade inte spelat en match på 377 dagar. I comebacken mot Djurgården blev han målskytt - men efter videogranskning blev det bortdömt.

– Jag ser pucken hela tiden så jag vet, jag är hundra procent säker att den inte är blockerad. De har väl för dåliga kameror antar jag, säger Sebastian Enterfeldt till SportExpressen.

Sebastian Enterfeldt skadade sig olyckligt i en hemmamatch mot Färjestad den 22 november 2014. FBK:s dåvarande forward Anton Hedman satte in en stenhård tackling på Enterfeldt och tacklingen tog olyckligt. Det visade sig att centern hade skadat vänster underarm och armbåge allvarligt.

Så efter 377 dagar fick han göra comeback mot Djurgården på Hovet.

Och 11.38 tryckte Enterfeldt in en puck bakom Mikael Tellqvist - efter lång videogranskning valde dock domarna att döma bort målet för spelare i målgården var informationen först. Men det ändrades sedan till att Enterfeldt tryckte mot benskydd - till Djurgårdspublikens stora förtjusning.

– De bedömde att han hade den. Jag ser pucken hela tiden så jag vet, jag är hundra procent säker att den inte är blockerad. De har väl för dåliga kameror antar jag, säger Sebastian Enterfeldt till SportExpressen.

"Efterhandskonstruktion"

Brynäs assisterande tränare Tommy Sjödin var också efteråt kritisk till hela situationen.

– Det verkar vara en efterhandskonstruktion. De kanske missar att det var blockering tidigare. Det känns helt felaktigt, säger han till SportExpressen.

Djurgårdens målvakt Mikael Tellqvist tyckte däremot att domslutet var korrekt.

– Pucken ligger bakom mig och de kör två stycken högafflar så ska jag vara ärlig tycker jag inte att det ska vara mål, säger han till C more.

Wikegård tyckte att domarna bör ha en mjukare bedömning.

– Jag förstår varför de dömer bort målet men jag tycker inte om det. Målvakterna blir överskyddade. Jag vill ha en mjukare bedömning, säger han.

Djurgården vann matchen med 4-1.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag