Joakim Andersson. Foto: PETER SKAUGVOLD / BILDBYRÅNJoakim Andersson. Foto: PETER SKAUGVOLD / BILDBYRÅN
Joakim Andersson.  Foto: PETER SKAUGVOLD / BILDBYRÅN
Andersson under sin tid i NHL. Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅNAndersson under sin tid i NHL. Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Andersson under sin tid i NHL.  Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Prestigevärvningen är på väg bort från ÖHK

Publicerad

Han presenterades som en prestigevärvning. 

Nu är Joakim Andersson på väg bort från Örebro. 

– Honom har jag ingen dialog med, säger sportchefen Niklas Johansson till NA

För två säsonger sedan stod Örebro för en mindre kupp när de lockade hem Joakim Andersson från NHL. 29-åriga Andersson, som slog igenom i Frölunda, hade då gjort över 200 matcher för Detroit Red Wings. 

Men han drabbades tidigt av ett bakslag. En höftskada stoppade honom från allt spel under sitt första år i klubben. Han var tillbaka till den här säsongen och matchades försiktigt i början innan han tog allt mer plats. 

Han avslutade säsongen med 15 poäng på 39 spelade matcher. 

Andersson pratar med andra klubbar

Men nu kan han ha gjort sitt i klubben. Örebros sportchef Niklas Johansson säger att de inte har någon dialog alls med Andersson. 

– Jag har inte hört så mycket. Vad jag förstått så har det inte varit någon dialog alls. Det har väl pratats en gång när vi var färdiga men inget mer än så, säger Andersson till NA.se.  

Eftersom han inte hört något från ÖHK har han börjat prata med andra klubbar. Han vill inte säga vilka, men säger att oavsett var han hamnar nästa säsong så tror han att den blir bättre än den gånga. 

– Sedan december har jag ju varit med på alla träningar och matcher så det har inte stoppat mig. Det har fungerat så det känns ju bra inför nästa säsong. Sedan har jag en sommar framför mig som kommer göra mig gott där jag får bygga mer muskler, säger han. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag