Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Prestigevärvningen är på väg bort från ÖHK

Joakim Andersson. Foto: PETER SKAUGVOLD / BILDBYRÅN
Andersson under sin tid i NHL. Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Han presenterades som en prestigevärvning. 

Nu är Joakim Andersson på väg bort från Örebro. 

– Honom har jag ingen dialog med, säger sportchefen Niklas Johansson till NA

För två säsonger sedan stod Örebro för en mindre kupp när de lockade hem Joakim Andersson från NHL. 29-åriga Andersson, som slog igenom i Frölunda, hade då gjort över 200 matcher för Detroit Red Wings. 

Men han drabbades tidigt av ett bakslag. En höftskada stoppade honom från allt spel under sitt första år i klubben. Han var tillbaka till den här säsongen och matchades försiktigt i början innan han tog allt mer plats. 

Han avslutade säsongen med 15 poäng på 39 spelade matcher. 

Andersson pratar med andra klubbar

Men nu kan han ha gjort sitt i klubben. Örebros sportchef Niklas Johansson säger att de inte har någon dialog alls med Andersson. 

– Jag har inte hört så mycket. Vad jag förstått så har det inte varit någon dialog alls. Det har väl pratats en gång när vi var färdiga men inget mer än så, säger Andersson till NA.se.  

Eftersom han inte hört något från ÖHK har han börjat prata med andra klubbar. Han vill inte säga vilka, men säger att oavsett var han hamnar nästa säsong så tror han att den blir bättre än den gånga. 

– Sedan december har jag ju varit med på alla träningar och matcher så det har inte stoppat mig. Det har fungerat så det känns ju bra inför nästa säsong. Sedan har jag en sommar framför mig som kommer göra mig gott där jag får bygga mer muskler, säger han. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!