Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Populärast i världen – här är stora skrällen

Leksand är i topp - inte alls oväntat.
Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN
Däremot får det ses som en skräll att Oskarshamn är fyra.
Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN
New York Rangers - med Henrik Lundqvist mellan stolparna - är tvåa på listan och populäraste NHL-laget.
Foto: KOSTAS LYMPEROPOULOS/CSM/SHUTTERSTOCK / KOSTAS LYMPEROPOULOS/CSM/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Connor McDavids Edmonton Oilers är sjua.
Foto: JEFF MCINTOSH / AP TT NYHETSBYRÅN
Färjestad är åtta på listan, vilket innebär att de är tredje mest populära SHL-klubben.
Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN
1 / 7

Leksands IF klickas mest på Eliteprospects. Dalaklubben slår alla NHL:s giganter i överlägsen stil.

Samtidigt slår sig IK Oskarshamn in som en överraskande fyra på listan.

Eliteprospects har nu sammanfattat sitt år 2019. Sajten innehåller hockeystatistik från ligor och spelare världen över och nu har man publicerat en sammanställning över de spelare och lag som dragit till sig mest intresse under 2019.

På listan över vilka lag som hemsidans besökare klickat mest på toppar Leksand överlägset. Listan på Leksands trupp fick över 320 000 besök under året, vilket är 50 000 klick fler än Toronto Maple Leafs fick och 80 000 klick fler än New York Rangers.

De två SHL-jumbolagen i topp

Om Leksands förstaplats var väntad var det fjärdeplacerade laget en desto större överraskning. Det är nämligen SHL-jumbon Oskarshamn som dragit till sig näst mest intresse av de svenska lagen. Laget placerar sig med god marginal före flera NHL-lag och har nästan sextio tusen klick ner till Färestad som är det tredje mest klickade svenska laget.

Leksand-ikonen Jonas Bergqvist berättade för ett tag sedan för SportExpressen att han tror sig veta svaret på varför så många personer över hela Sverige följer Leksand.

– Det är historiskt betingat, med stora framgångar och många kända spelare. Men Leksand är också en liten ort med 6 300 invånare. De flesta svenskar bor på en liten ort. Jag tror att om man inte har nåt annat lag att hålla på så förknippar man gärna sig själv på den lilla orten med Leksand. Det är en sorts David mot Goliat, säger Jonas Bergqvist.

Leksandsprofilen beskriver det som en emotionell kärlek.

– I bland har jag önskat att jag inte brydde mig hur det går för Leksand. Men det går inte. För mig är Leksand något stort, det blir inte större än så, säger Jonas Bergqvist.

Elias Pettersson mest pupuläre spelaren

Eliteprospects har också listor över vilka spelarprofiler som klickats mest. På listan över svenska spelare är Elias Pettersson överlägsen etta med över 300 000 klick. Han följs av William Nylander på andra plats och Lucas Raymond på tredje.

Den mest klickade spelaren i världen är Jack Hughes - som valdes först av New Jersey Devils i NHL-draften i somras. Hans profil besöktes av över 800 000 personer.


https://twitter.com/eliteprospects/status/1212718530518499336https://twitter.com/eliteprospects/status/1212721480305389568