Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Poängstarke backen presenterad av Luleå

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Ronny Johannesson
Foto: Ronny Johannesson

Luleå storsatsar inför nästa säsong och kunde i dag presentera sitt nya stjärnförvärv. 

Stjärnbacken Daniel Sondell har skrivit på två år för klubben, det skriver Luleå på sin hemsida.

– Det känns fantastiskt kul, säger nyförvärvet Sondell.  

Luleå HF kallade i dag till presskonferens för att presentera sitt nyförvärv - Daniel Sondell. 

Den poängstarke backen återvänder till SHL efter en frånvaro på tre år. Senaste svenska klubb som 33-åringen representerade var Örebro HK. Tidigare har han återfunnit i Skellefteå AIK, Rögle BK och Modo Hockey. Backen har tidigare i karriären stått för 95 poäng på 246 SHL-matcher. Sondell kommer senast från HC Lugano. 

– Det känns fantastiskt kul att få flytta upp till Luleå och hem till Sverige igen. Det har varit väldigt utvecklande att få göra några säsonger utomlands där jag fått spela mycket och tagit ett stort ansvar. Jag ser verkligen fram emot att komma till Luleå Hockey som jag vet är en bra förening som satsar offensivt, säger nyförvärvet Sondell till sin nya klubbs hemsida. 

Norrbottningarna omorganiserar också på ledarsidan. Urban Wikberg kommer vara en del i en sportledning som Stefan Nilsson och Ulf Engman kommer sätta ihop. 

– Daniel Sondell är en spelskicklig och erfaren back med bra skridskoåkning. Han är en spelare som vi känner kommer kunna bidra mycket till vårt offensiva spel och som kommer stärka lagets powerplay, säger Stefan Nilsson till Luleås hemsida. 

Storsatsar inför kommande säsong 

Klubben bygger om sitt lag inför kommande säsong och presenterade tidigare i veckan fyra nya spelare, där stjärncentern Niklas Olausson var det stora namnet. Olausson återvänder till Luleå efter två år i Schweiz och ett i Finland.

– Det känns jättekul och inspirerande att vara tillbaka i Luleå Hockey igen. När jag kom till Luleå första gången så var det lite av en nystart för föreningen med ny sportslig ledning och det känns lite som samma sak nu igen, sa Olausson tidigare i dag till klubbens hemsida, då. 

Luleå blev utslaget ur SM-slutspelet av Malmö Redhawks. Norrbottningarna förlorade åttondelsfinalen med 2-0 i matcher.