Foto: JACQUES BOISSINOT / AP CPFoto: JACQUES BOISSINOT / AP CP
 Foto: JACQUES BOISSINOT / AP CP
Derek Roy firar med Alexander Steen i St. Louis Blues. Foto: CHRIS LEE / AP ST. LOUIS POST-DISPATCHDerek Roy firar med Alexander Steen i St. Louis Blues. Foto: CHRIS LEE / AP ST. LOUIS POST-DISPATCH
Derek Roy firar med Alexander Steen i St. Louis Blues.  Foto: CHRIS LEE / AP ST. LOUIS POST-DISPATCH

Poängspruta från NHL är klar för SHL–klubb

Publicerad

Linköping landar en tung värvning inför den kommande SHL-säsongen.

Derek Roy, med drygt 700 NHL-matcher på meritlistan, är klar för klubben.

– Jag är väldigt glad för det här, säger Roy till Linköpings hemsida

Derek Roy debuterade i NHL för 14 år sedan.

Sedan dess har det blivit 738 matcher och 524 poäng i Nordamerika för den kvicke kanadensaren i klubbar som Buffalo Sabres, Dallas Stars, Vancouver Canucks, St. Louis Blues, Nashville Predators och Edmonton Oilers.

Sedan han lämnade NHL 2015 har Roy spelat i SC Bern, Avangard Omsk och senast Traktor Chelyabinsk i KHL. 

Nu är han klar för spel i SHL och Linköping. 

– Jag är väldigt glad för det här. Jag har hört väldigt bra saker om SHL och att det ska vara en liga som är bra överlag. Jag har också hört att Linköping är en väldigt bra hockeystad och jag ser verkligen fram emot att komma dit, säger Roy till klubbens hemsida. 

 

LÄS OCKSÅ: Finsk VM-back är klar för spel i SHL

 

Linköping värvar Derek Roy

I och med att Roy ansluter till klubben är Linköping nu klara med sin forwardsbesättning inför nästa säsong.

LHC:s general manager Fredrik Emvall är nöjd med sitt nyförvärv.

– Det känns riktigt bra att vi har lyckats knyta Derek till oss. Det är en välmeriterad spelare som har gjort många säsonger på den absoluta världstoppen. Vi får in en spelare som är väldigt skicklig men som också kommer till jobbet varje dag och gör det till max, säger Emvall till klubbens hemsida. 

2008 representerade Derek Roy Kanada i VM. 

Där gjorde han tio poäng på nio matcher när Kanada tog sig hela vägen till final, där man dock föll mot Ryssland.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag