Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Stjärnan förlänger med Brynäs

Foto: TOBIAS STERNER / BILDBYRÅN

Oula Palve var med och räddade kvar Brynäs i SHL i våras och har växt ut till en nyckelspelare.

Nu står det klart att finländaren blir klubben trogen i ytterligare ett par säsonger.

– Vi tycker att han har fungerat bra här sen dag ett, säger sportchefen Johan Alcén.

Efter att ha tvingats kvala sig kvar under våren 2021 har Brynäs visat upp en positiv utveckling under den pågående SHL-säsongen.

Det har även en av spelarna som hjälpte laget kvar i högsta serien i våras, finländaren Oula Palve.

Tack vare hans fina individuella form (26 poäng på 33 matcher i år) belönas han nu också med ett nytt kontrakt av Gävleklubben.

Brynäs meddelar nämligen under onsdagseftermiddagen att han förlängt sitt kontrakt med ytterligare två år, till 2024.

– Oula har själv uttryckt att han trivs grymt bra här hos oss i Gävle och Brynäs och har under sin tid här fått en stor känsla för klubben. Vi tycker att han har fungerat bra här sen dag ett och under sin tid hos oss har han vuxit och nu känns det verkligen som att han har hittat sin plats i laget. Han är en kille med bra attityd som vill vara här och vi är väldigt glada över att ha honom med oss även kommande säsonger, säger klubbens sportchef Johan Alcén.

”När jag först kom hit var jag inne i något av en mörk period”

Den landslagsmeriterade forwarden anslöt som sagt under fjolåret och det från SHL-konkurrenten Linköping. Där fick han det inte att lossna offensivt men har växt ut till en offensiv kraft i Brynäströjan.

– Oula är en spelande center, en skicklig passningsspelare som är otroligt stark med pucken och hans spelsinne håller en riktigt hög nivå. I det sätt som vi vill spela behöver vi spelare som är bekväma med pucken och där passar han in bra. Med sina egenskaper tillför han en extra dimension till laget, säger Alcén.

Dessutom är Palve lagets bästa poängplockare så här långt den här säsongen. Så det går minst sagt att säga att klubben bundit upp en nyckelspelare på ett längre avtal.

– När jag först kom hit var jag inne i något av en mörk period. Jag uppskattade inte hockeyn och kände mig inte glad. Men när jag kom till Brynäs fick jag sitta bredvid Alcén i omklädningsrummet och det blev som en nystart för mig. Jag började gilla hockeyn igen och tyckte att det var roligt att komma till rinken. Nu när han är sportchef känns det toppen att få ge tillbaka och spela för honom, säger 29-åringen själv och fortsätter:

– Vi har något bra på gång här och det känns väldigt spännande att få vara kvar här i två år till. Vi har bra killar i och runt laget och det är väldigt roligt att få fortsätta vara en del av det.

Brynäs ligger för närvarande på nionde plats i SHL-tabellen efter 34 spelade matcher.

Ur arkivet: Palve räddar Brynäs