Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Poängkungen förlänger – men kan lämna ändå

Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN
Foto: TOMMY PEDERSEN/TT / TT NYHETSBYRÅN

SHL:s poängkung Marcus ”Lilliz” Nilsson förlänger kontraktet med Färjestad.

Det nya avtalet är på de två kommande säsongerna och det välbetalda kontraktet gör honom till en av Färjestads toppspelare även i lönekuvertet.

Nilsson har däremot en klausul i kontraktet som möjliggör flytt utomlands redan till våren.

 

Ladda ner appen gratis här – få sportnyheter på bästa sätt! 

Den 28-årige värmlänningen från Charlottenberg har imponerat stort under årets SHL-säsong. Redan nu har han med fem poängs marginal slagit sitt personbästa på 30 poäng, och leder poängligan i SHL på 35 poäng.

Detta trots att han varit en av Färjestads sämst betalda forwards.

Nu kommer den ekonomiska utdelningen. Enligt SportExpressens uppgifter ger Färjestad Marcus Nilsson en drömlön på omkring 200.000 kronor i månaden.

Presenterades innan matchen mot Växjö

Redan inför torsdagens match mot Växjö aviserade Färjestad att man skulle presentera en nyhet. Och innan nedsläpp blev det officiellt att Marcus Nilsson blir den senaste i raden av toppspelare att förlänga med FBK.

Avtalet är skrivet över de kommande två åren.

– Riktigt roligt att ha det klart, säger Nilsson till klubbens hemsida, och berättar samtidigt om intresset som funnits från annat håll.

– Det är väl Ryssland och Schweiz som har varit det som man fått fundera på. Men just här och nu känns det helt rätt att skriva med Färjestad. Sen är det ju kul att det är fler som förlängt vilket gör att möjligheterna till ett starkt lag även finns där kommande säsonger. Det har också varit en grej som man vägt in i allt funderande, säger han.

Men avtalet innehåller också klausuler. Nilsson har intresse från utlandet och kan fortfarande flytta dit.

– Så är det. Det är något jag tror vi kommer att få vänja oss vid när man pratar kontrakt med spelare som attraherar klubbar utomlands. Som jag sagt tidigare så står vi oss slätt ekonomiskt om det kommer ett bra erbjudande från en rysk eller schweizisk klubb. Så en utlandsklausul finns det även här, säger general manager Peter Jakobsson till klubbens hemsida.