Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Poängastark kanadensare förstärker IK Oskarshamn

Foto: Youtube
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN

Cameron Brace har vräkt in poäng i den danska ligan under två säsonger.

Nu är han klar och presenterad av IK Oskarshamn, och har skrivit på ett ettårskontrakt med klubben.

– En snabb, skicklig och irrtationellt spelare som gått en lång väg, säger IKO-tränaren Martin Filander till SportExpressen.

I början av april kunde SportExpressens sillyrum berätta att Brace var på väg till Sverige. Det dröjde inte många dagar innan lokalmedia i Oskarshamn berättade att IKO kommit överens med Brace, som hämtas från Herning, där han gjort 110 poäng de senaste två säsongerna.

– Det har varit väldigt starka säsonger i Danmark. Vi har bedömt att han ska klara av att ta steget till en mycket bättre liga, säger Martin Filander.

Hur många matcher har du sett av honom?

– Minst tio matcher. Jag känner att vi har god koll på honom.

Cameron Brace klar för Oskarshamn

26-åringen har spelat i Kanada under hela sitt liv, bortsett de senaste två säsongerna, då han gjort 55 poäng per säsong i danska Herning.

Nu flyttar han till den småländska östkusten.

– Jag uppskattar verkligen att vara en del av ett lag och den sammanhållningen man bygger tillsammans. Jag ser fram emot att ansluta till laget och staden och bidra med det jag är bra på, säger Brace i ett pressmeddelande.

Kontraktet gäller för den kommande säsongen.