Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Pinsamma missen: ”Oj – vilken tavla”

Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Oavgjort inför tredje perioden efter att Brynäs pressat serieledande Luleå i två perioder.

Då sköt Daniel Sondell en lös puck mot mål.

Och målvakten Samuel Ersson stod för en jättetavla som gav Luleå ledningsmålet.

– Oj vilken tavla av Brynäskeepern, säger C Mores kommentator Björn Oldéen.

Brynäs och Luleå har gått ett gäng jämna matcher de senaste säsongerna, och i kväll utspelas ytterligare en jämn tillställning.

Efter två perioder var ställningen 1-1 efter att Greg Scott gett Brynäs ledningen och Einar Emanuelsson kvitterat för Luleå. Matchbilden talade dock mycket för Brynäs inför tredje perioden då hemmalaget pressade Luleå i andra perioden och var nära att ta ledningen vid ett par tillfällen.

Men direkt efter pausvilan kom i stället Luleå att ta ledningen och det var en jättetavla som låg bakom målet.

Efter att Daniel Sondell fått pucken vid blålinjen kastade han en lös puck mot mål som Ersson räddade. Men på något sätt kom Ersson att tappa pucken ur plockhandsken, och efter att gummit rullat på hans egen utrustning damp den ned på isen vid Einar Emanuelssons klubba varpå han enkelt kunde bli tvåmålsskytt.

– Oj vilken tavla av Brynäskeepern. Det borde inte vara några problem att ta hand om det skottet men den halkar ned, säger Björn Oldéen.

– Det är en svagare insats av Ersson i målet som har full koll på, säger Arto Blomsten.

Luleås målvakt ut skadad

Och det har varit en match där målvakterna varit i fokus.

Efter att Luleås målvakt David Rautio spelat bra i första perioden kom han aldrig att återvända till spel i andra. En smäll mot huvudet efter en kollision med Emil Molin gjorde att Rautio tvingades bryta.

I den tredje perioden kom sedan även Joel Lassinantti att bli pååkt av Emil Molin, och Brynäsforwarden fick då 2+10 för checking to the head.

Luleå vann till slut matchen med 3-1 och serieledaren rycker ifrån lagen under i tabellen och matchhjälten Einar Emanuelsson var nöjd efteråt:

– Det är en jämn match. Vi är nöjda med tre poäng, det känns som att Brynäs är duktiga i sin försvarszon. När de (Brynäs) får mycket tid skapar de många lägen men vi har två bra målvakter, säger han i C More.