Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Piken till Rönnberg: ”År och mil ifrån oss där”

Max Friberg tycker inte att Roger Rönnberg har någon vidare koll på fotboll.
Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL/TT / TT NYHETSBYRÅN
Roger Rönnberg har börjat titta på fotbollsdokumentärer.
Foto: JOHANNA WALLEN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Frölundas tränare Roger Rönnberg jämförde i tv Mats Rosseli Olsen med fotbollslegendaren Wayne Rooney. 

Nu kommer förklaringen till referensen. 

– Han har börjat kolla på dokumentärer och tror att han kan vara med i fotbollssnacket också, men han är år och mil ifrån oss där, säger Max Friberg med ett leende. 

Det var oväntat mycket snack om fotboll när Frölunda 4-2-slog Örebro på hemmais i den andra SHL-omgången. Max Fribergs 2-1-mål i powerplay var väldigt läckert. Pucken gick som på ett snöre och slutade med att forwarden på bortre stolpen omöjligen kunde missa. 

Själv sa Friberg i C Mores sändning att det ”nästan ser ut som när mitt favoritfotbollsslag Arsenal spelar”. Roger Rönnberg var inte mycket sämre när han skulle beskriva 3-1-målet som Mats Rosseli Olsen skickade in från nära håll. 

– Jag gillar den där sista kylan som Jan (Mursak) visar där när han dyker upp och hittar vår egen Wayne Rooney i boxen. 

På presskonferensen efteråt körde hockeytränaren på med samma tema när han skulle beskriva Frölundas försvarsspel. 

– Årets lag är jäkligt bra på att jobba för varandra, att sätta varje backcheck, varje forecheck, blocka skott och verkligen spela försvarsspel för varandra. Det är en sak om man som tränare står och skäller fram det, men en helt annan sak att ha ett lag som spelar försvarsspel med hjärta och själ som jag tycker att årets lag gör. 

”Jublade när de nickade bort en hörna”

Sedan fortsatte Roger Rönnberg: 

– Man kan jämföra det med Italien i fotbolls-EM eller om det var VM, Chiellini (Girgio, mittbacken) var inne och de stod och jublade när de nickade bort en hörna. Det är samma anda här, lägstanivån är bra. Vi släpper inte till chanser, förutom i powerplay då, haha (Örebros 1-0-mål). 

Tvåmålsskytten Max Friberg, som satte 4-2 i öppen kasse i slutsekunderna, är glad att det är Mats Rosseli Olsen som jämförs med den gamle Manchester United-forwarden och inte han själv. 

– Jag har respekt för Wayne Rooney, men den liknelsen hade jag inte velat ha, långtifrån.