Brynäs vann senaste mötet mot HV 71. Foto: Stefan Persson / BILDBYRÅNBrynäs vann senaste mötet mot HV 71. Foto: Stefan Persson / BILDBYRÅN
Brynäs vann senaste mötet mot HV 71. Foto: Stefan Persson / BILDBYRÅN
Bilden som Sörman lade upp på Twitter.Bilden som Sörman lade upp på Twitter.
Bilden som Sörman lade upp på Twitter.

Piken mot Brynäs – i riksdagen: "Tyvärr..."

Publicerad

Finalspelet mellan Brynäs och HV 71 blev en riksdagsangelägenhet – i några sekunder.

Jönköpingspolitikern Håkan Sörman passade på att pika finalmotståndarna under ett besök i plenisalen.

– Tyvärr var det inga andra där, säger Sörman.

Det var HV 71 som började bäst på övertiden och vaskade fram ett par chanser – men till ingen nytta. Tomas Zaborsky satte det avgörande 4-3-målet i HV:s målkasse och såg till att Gävle-laget tog en 2-1-ledning i matchserien.

Men trots förlusten på isen fick Jönköpings landshövding Håkan Sörman på något sätt sista ordet i drabbningen mellan Småland och Gästrikland.

Sörman la upp en bild på Twitter där han stod i talmannens stol i riksdagen.

"På plats i riksdagen tar jag upp Brynäs oförtjänta vinst över HV 71 igår", skriver Sörman.

"Så här var det..."

SportExpressen ringde upp för att få en förklaring till den snudd på obegripliga bilden.

– Tyvärr var det inga andra där, säger Sörman.

– Så här var det. Talmannen hade sin vårmiddag. Och då får man får gå in i plenisalen. Anders W Jonsson, gruppledare för Centerpartiet, föreslog att jag skulle ställa mig i talarstolen. Och till saken hör att han håller på Brynäs. Så det var ju extra roligt.

"Satt och käftade"

Men på grund av middagen missade både Sörman och Jonsson själva matchen.

– Vi satt vid bordet sen och käftade och följde den på telefonerna. Jag fick sms vid varje mål från varenda håll.

– Det har varit en fantastisk säsong. Det har nästan varit nästan obehagligt med favoritskapet på HV. Men jag fick höra att man har legat under i alla fyra gånger man har varit i final. Så det här var kanske ett gott omen.

Hur mycket snackar politiker om idrott?

– Man pratar alltid idrott. Käftar lite. Det är ett bra sätt att få det lite trevligt. Och HV är en jättegrej i hela länet. Jag ska dit nästa match.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag