Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Pikar gamla laget: ”Kul att de ligger där nere”

Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Färjestad-stjärnan Jesper Olofsson får möta sin före detta klubb Skellefteå under en av deras sämsta perioder på senare år.

Då bjuder forwarden på en pik. 

– Kul att de ligger där nere, säger Olofsson till Värmlands Folkblad. 

Skellefteå AIK har varit en stormakt i svensk hockey under stora delar av 2010-talet. Men nu är klubben inne i en blytung period. Efter förlusten borta mot Malmö Redhawks hamnade laget nedanför slutspelsstrecket – en extremt ovan position för SAIK. 

Jesper Olofsson lämnade Skellefteå när han fick svårt att etablera sig i laget. Nu kommer han att återvända till staden som Färjestad-spelare – och en liten pik mot sitt före detta lag kostar 26-åringen på sig.

– Kul att de ligger där nere, säger Olofsson till Värmlands Folkblad.  

”Tre raka torsk”

– De har haft en tyngre säsong än de förväntat sig, så klart. Men jag vet hur de laddar upp så det kommer bli fullt krig i morgon. Speciellt nu när de har tre raka torsk är det hyfsat viktigt för dem att få komma ut inför sin hemmapublik och försöka gör något bra.

Olofsson, som självt gjort poängsuccé i FBK, vet hur det är att leva i Skellefteå och känna pressen utifrån.

– När det är bra får man höra på stan att "fy fan va bra ni är". Det är klart att det nu blir pressat när det går som det gör. Alla har koll på en, det går inte att gömma sig. Sen är det många där uppe som varit med länge, de vet hur det är, säger han. 


FÅ BÄST KOLL! Alla nyheter om Färjestad – direkt i Messenger 

FÅ BÄST KOLL! Alla nyheter om Skellefteå – direkt i Messenger