Foto: Michael Berggren
 Foto: Michael Berggren

Pierre Hedins besked: Jag avslutar karriären

Publicerad

Pierre Hedin, 34, lägger av.

Knäskadan för snart ett år tog knäcken på Modo-legendaren.

Nya karriären:

- Jag läser psykologi. Man måste prova något nytt, säger Hedin till Örnsköldsviks Allehanda.

SM-guld med Modo 2007.

Tre SM-silver.

VM-brons 2002.

Tre matcher med Toronto Maple Leafs i NHL säsongen 2003/04.

Pierre Hedin har haft en framgångsrik karriär.

Men nu är den över.

"Sakna att gnälla på domarna"

– Det är klart att det känns konstigt, för det har varit en livsstil i hela mitt liv. Men en dag tar det slut. Nu blir det en annan livsstil, säger Pierre Hedin till Örnsköldsviks Allehanda

– Man kommer sakna att åka runt och gnälla på domarna.

I en match mot Linköping i november 2011 fick han Robin Figren över sig.

Läser psykologi

Knäet gav vika och han tvingades till en svår operation.

Först nu har han tagit beslutet att lägga rören på hyllan.

– Det kan uppstå komplikationer om jag fortsätter med hockey, säger den 34-årige backen som redan har inlett en helt ny karriär på Umeås universitet.

– Jag läser psykologi. Man måste prova något nytt.

Enligt Örnsköldsviks Allehanda spelade Pierre Hedin totalt 564 matcher i elitserien och gjorde 149 poäng.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag