Foto: Olle Wande
 Foto: Olle Wande

Pettersson: Hur känns det Kenta?

Publicerad
Uppdaterad
LULEÅ. Här värvas han som mannen som äntligen ska få ordning på Frölunda. Guld-Kenta. Supertränaren. Fixaren.
Det har inte riktigt blivit så.
I stället är det en okänd rödhårig yngling i båset intill som vänt upp och ner på hela hockey-Sverige.
Jag undrar bara hur det känns för herr Johansson.
Så här enkelt är det:
Nio omgångar av elitserien har spelats. Jonas Rönnqvists Luleå har sensationellt ryckt loss i toppen med sina 22 poäng.
Bättre start har inget lag fått i elitserien sedan 2006. Då hette serieledaren Timrå med 23 poäng på nio matcher.
Med, just det, Kenta Johansson som tränare.
- Jo, jag minns. Det var underbart när allt bara flöt på, säger Johansson.
Han säger det sittandes på en pinnstol i en skrubb i Coop Arena. Han ser väldigt trött ut. Stryker sig över pannan med jämna mellanrum.
Det är väl så man ser ut när allt man gör bara blir fel.
Eller alternativt att ingen lyssnar på vad man säger.

Frölunda var sämst i serien på att göra mål redan innan matchen i Luleå. Nu är man till och med supersämst.
Så jag gissar att Johansson beordrat fler avslut på mål i sina föreberdelser.
- Självklart. Det är något vi pratar om varje dag just nu, säger han.
Facit?
Frölunda sköt totalt åtta (8) skott på mål under de två första perioderna.
- Det är för dåligt, säger Kenta.
Nej, det är mer än så. Det är fan i mig störtlöjligt. Speciellt om jag tillägger att sex av skotten var totalt ofarliga.
Jag vet inte exakt vad Kenta Johansson sagt till den finska trion Hahl, Pyörälä och Koivisto. Jag vet bara att de är fullständigt odugliga framåt. Sammanlagt två mål på nio omgångar är rent genant.
Ett önskemål: Riv upp deras feta kontrakt. Skriv helt nya enbart baserade enbart på prestation och produktion.
Hade det varit verklighet nu hade trion fått äta välling morron, middag, och kväll.


Luleå är den totala motsatsen till Frölunda. Laget gjorde långt i från någon kanonmatch mot Frölunda - ändå vann Luleå fullständigt, verkligen fullständigt, rättvist.
Och i båset står Jonas Rönnqvist. Mannen som just nu inte kan göra fel. Mannen som får varje spelare att göra exakt det han vill.
Han sa åt Niklas Olausson att banta. Resultat? Olausson släppte direkt 13 kilo.
Han sa åt de notoriska hetsporrarna bröderna Abbott att lägga av med att dra på sig sina lika många som onödiga utvisningar. Resultat? Abbotts har tillsammans två minuter på nio matcher.
Han sa åt alla sina spelare att de ska jaga livet ur motståndarna varenda eviga sekund de är på isen. Resultat? Det bubblar mjölksyra ur näsborrarna på varenda Luleåspelare som kommer in för att byta.
Ja, ni hajar.
När Jonas Rönnqvist talar så händer saker. Därför är nu Kalix-Jonas elitseriens kung. Medan samtidigt Guld-Kenta är en trött man som sitter i en skrubb.
Till sist: Jag har verkligen inget emot Robin Lindqvist. Men ärligt talat känns en defensiv forward inte direkt som lösningen på Frölundas problem.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag