Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅNFoto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN
 Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN
Foto: Simon Hastegård / BILDBYRÅNFoto: Simon Hastegård / BILDBYRÅN
 Foto: Simon Hastegård / BILDBYRÅN

Petter Rönnqvist om David Rautio

Publicerad

GÄVLE/STOCKHOLM. Linköping satte två snabba mål i den andra perioden.

Då ifrågasattes Brynäsmålvakten David Rautios insats i C More.

– Jag har hackat på Rautio förut och han tittar snett på mig, säger experten Petter Rönnqvist.

– Jag vetefasen vad han menade med det. Han är säkert jättesnäll, säger Rautio.

Brynäs hade ledningen hemma mot Linköping.

Men Marcel Müller och Broc Little såg med två snabba mål till att ge gästerna en 2-1-ledning i den andra perioden.

I periodpausen ifrågasattes Brynäs målvakt David Rautio för sin insats vid 1-1-målet.

– Hade Rautio haft ögonen på pucken vid skottögonblicket hade han tagit den. Efter 1-1-målet tänkte han nog: Vad hände där, säger experten Petter Rönnqvist i C More.

Rönnqvist: "Folk förstår inte"

Rönnqvist är noga med att poängtera hur imponerad han har varit och är över David Rautios insatser i SHL:s grundserie genom åren, men att hans siffror i slutspelen varit svaga.

– Jag har hackat på Rautio tidigare och han tittar ju snett på mig när jag är ute i ishallarna. Men han ska ha så mycket kredd, folk förstår inte hur bra han har varit i SHL de senaste åren. Men när det kommer till slutspel har han inte haft någon stor lycka, säger Petter Rönnqvist.

– Nu önskar jag att han ska ha lyckan med sig.

Rautio: "Han är säkert jättesnäll"

Brynäs vände och vann matchen med 3-2 och kopplade därmed ett 2-0-grepp om kvartsfinalserien.

Nu svarar David Rautio på Petter Rönnqvists påstående om att Rautio tittar snett på honom.

– Haha, jag vetefasen vad han menade med det. Så långt har jag faktiskt inte tänkt. Jag vet inte vad jag ska säga. Han är säkert jättesnäll, säger han.

– Om man börjar lyssna på vad folk tycker är man nog snett ute. Det ska inte påverka om du får en etta i Expressen eller en femma, säger David Rautio.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag