Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Petrus Palmu får inte träna med laget längre

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Han har varit utanför laget, och det har bara varit en tidsfråga.

Men nu är det klart.

Örebro har inlett processen att göra sig av med Petrus Palmu.

Från och med idag tränar han inte längre med A-laget.

– Det kan jag bekräfta att han inte tränade med laget från idag, säger Örebros presschef Ludwig Andersson, som i övrigt hänvisar alla frågor till Stefan Bengtzén.

Inför säsongen så värvades finländaren Petrus Palmu till Örebro och skrev på ett tvåårskontrakt.

Efter en lyckosam säsong i finska Jukurit, där han var lagkapten och succéspelare, med stor offensiv målskörd, så lyckades Örebro värva honom under inledningen på juli månad.

– Jättekul att kunna addera Petrus till lagbygget. Vi får in en kvick spelare som är stark på pucken och besitter ett fint avslut. Vi gillar Petrus attityd, blick för spelet och han kommer ta ytterligare kliv hos oss, sa sportchefen Niklas Johansson i ett pressmeddelande då.

Palmu hade då svarat för 59 poäng i Jukurit.

Men det blev aldrig någon succé i Örebro.

Har inte spelat trots skador

Nu tar Örebro det ett steg längre efter alla turer som varit. Han får inte längre träna med A-laget, enligt uppgifter till Expressen.

– Jag kan bekräfta att han inte tränade idag, säger Ludwig Andersson, presschef i Örebro.

Redan den 20 oktober petades han från laguppställningen första gången, och har sedan dess varit in och ut.

Tränarna har försökt spela igång honom och matchade honom under tre matcher efter uppehållet. Men han har inte kommit igång.

Nu har Palmu varit utanför i tre raka matcher.

Under tisdagen ska han ha fått det definitiva beskedet från Örebro att det är dags att söka sig vidare och nu står han till marknadens förfogande. Han tränar inte längre med A-laget, och har möjlighet att träna med J20 för att hålla igång, så länge han är under kontrakt med Örebro, enligt Expressens uppgifter.

– Det enda jag kan bekräfta här och nu är det jag sa ovan. Han tränade inte med A-laget idag, som han gjort tidigare, i övrigt hänvisar jag alla frågor vidare till Stefan Bengtzén, säger Ludwig Andersson.

Örebros GM Stefan Bengtzén har sökts för en kommentar.