Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Peter Öbergs proffsäventyr slutade på en luftmadrass

Peter Öberg, med SM-guld i Modo på meritlistan, överger proffslivet i Ryssland.Foto: Michael Berggren
Modos SM-guldvinnande forward Peter Öberg, 26, lämnar ryska Gazovik Tiumen och letar ny klubb. Proffsäventyret slutade på en luftmadrass.
- Det är mycket som har strulat. Från början funkade det hyfsat, men sen har det bara blivit värre, säger han till Västerbottens-Kuriren.
Stora och starka hockeycentern Peter Öberg lämnade Modo i våras efter att ha vunnit både SM-guld och tagit SM-silver med Örnsköldsviksklubben.
Öberg skrev på för Gazovik Tiumen i den ryska andraligan där han varit förstecenter och gjort 8 poäng (3 mål, 5 assist) på 12 matcher.

Sovit på golvet

Men utanför isen har livet inte varit som utlovat.
- De senaste tre veckorna har jag sovit på luftmadrass på golvet hos vår kanadensiske målvakt (Jordan Sigalet), säger Öberg till VK.
- Lönerna har jag fått, det har inte varit några problem. Men det finns andra saker som måste fungera runt omkring.
Peter Öberg fick aldrig den utlovade lägenheten så hans sambo och sju månader lille son reste hem till Umeå tidigare i höstas.

Anbud finns

I fredags åkte Öberg också hem till Sverige. Här finns intresserade klubbar, precis som i Ryssland och andra länder.
- Jag har några konkreta bud redan nu, men jag ska fundera under veckan, säger Peter Öberg.