Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Petas som kapten efter pajasattacken

För tredje matchen i följd vann Leksand en hemmamatch med 3-2 efter förlängningsspel
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN

Gustav Rydahl petas som lagkapten i Färjestad.

Det meddlade klubben på sin hemsida inför lördagens match mot Leksand.

– Laget är viktigare än jaget och det här blir bra för alla, säger Rydahl till klubbens hemsida.

Gustav Rydahl har haft skadeproblem under inledningen av SHL-säsongen och missade bland annat Färjestads segermatch mot Örebro.

Under sommaren blev Karlstadssonen Rydahl utsedd till lagkapten för Färjestad – men nu har han blivit av med bindeln. Trots att Rydahl kom till spel i lördagens bortamatch mot Leksand fortsatte Sebastian Erixson som lagkapten.

Det meddelade Färjestad på sin hemsida där även Rydahl kommenterade klubbens beslut.

– Sebbe är en grymt bra ledare och han gör det jättebra, så C:et sitter bra på honom. Nu får jag också möjligheten att fokusera helt och fullt på mig själv som spelare. Jag kommer alltid att göra allt för mina lagkamrater och Färjestad BK, säger Rydahl.

Gustav Rydahl petas som lagkapten

Han fortsätter sedan.

– Det är stort att bära ett C i Färjestad BK, men jag ser det inte som en stor grej personligen att vi byter. Laget är viktigare än jaget och det här blir bra för alla.

Gustav Rydahl uppmärksammades tidigare under säsongen efter en förlust mot Malmö när han gick till hård attack mot C Mores expert Niklas Wikegård, som sa att han hade placerat Rydahl ”längst ut på bänken” om han hade varit tränare i Färjestad.

– Jag skiter fullständigt vad de säger. Lätt att sitta där och tycka och tänka, jag skiter fullständigt i vad han säger. Jag tycker han är en riktigt jävla pajas, svarade Rydahl när han fick höra om Wikegårds ord.

Han fortsatte sedan att kritisera Wikegård.

– Han har väl alltid hatat Färjestad så det är jävligt gött att höra det där, det kommer bara ge mig självförtroende. Jag gillar när folk snackar skit, sa Rydahl.

Efter sina ord fick han kritik från klubbens general manager Peter Jakobsson.

– Vår kapten ska inte uttrycka sig på det sättet. Då är det bättre att svälja kritiken och säga att man ska göra bättre ifrån sig nästa gång, sa Jakobsson till SportExpressen.

Det föll hela tio mål i Karlstad under torsdagskvällen. Dessutom drabbades Örebro av ett omdiskuterat matchstraff när Färjestad vann med 7-3.