Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Petad – men avfärdar nya ryktet: ”Nej, nej”

Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN
Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN

ÖREBRO. Efter tre matcher byttes Alexander Johansson ut som lagkapten.

Därefter fick han dessutom ytterst sparsamt med istid.

En tuff start på säsongen för Färjestads stjärna.

– Det är klart det har varit en frustrerande tid för mig, säger Johansson.

Efter förlusten mot Malmö Redhawks i den tredje omgången av SHL kom det tippade topplaget Färjestad att göra förändringar i laget.

Den största förändringen? Lagkaptenen Alexander Johansson blev av med sitt "C" på bröstet och Mikael Wikstrand ersatte som lagkapten.

I samma veva kom Johansson dessutom att petas från förstakedjan och i stället att gå som extraforward, eller i fjärdekedjan, de kommande matcherna.


Nu berättar han om den tuffa inledningen på säsongen.

– Jag blev bortplockad efter tre matcher och sedan dess har jag inte varit i laguppställningen och jag vill spela hockey, så det är klart det har varit en frustrerande tid för mig. 

Hur reagerar man som spelare?

– Man försöker jobba på så gott det går och jag tar den istid jag får. 

Tar man det som ett wake up call, för att bli bättre?

– Ja, absolut. Det är klart man gör det, men jag hade bara spelat tre matcher så det var nog ett försök att väcka laget och mig själv men jag tror effekten uteblev för vi vann inte mycket efter det heller. Nä, jag försöker bara kriga varje dag för att bli bättre.

Vad fokuserar du mest på i en sån situation?

– Jobba hårt liksom. Extraträning mellan matcherna och ta hand om min kropp, jag har varit med så länge att jag vet hur det fungerar.

Slår tillbaka mot ryktet: ”Nej, nej, nej”

Efter att ha petats, och fråntagits rollen som lagkapten, kom dessutom tidigare i veckan uppgifter på att Johansson skulle vara aktuell för flytt från Färjestad. 

Uppgifter han menar är direkt felaktiga.

– Nej, nej, nej. Det var aldrig ens aktuellt.

Varifrån kommer uppgifterna?

– Jag har inte en aning.

I kväll fanns han dock på isen i drygt tio minuter när Färjestad utklassade derbyrivalen Örebro med 6-3. Och efter matchen kunde han dra på smilbanden lite, för första gången på ett bra tag.

– Nu har vi börjat göra mål framåt så det underlättar ju för oss att vinna matcher. Men jag tycker vi börjar få in mer tuffhet i laget och spelar mer med känslor, och vi täcker fler skott vilket gör att pucken studsar mer åt vår fördel.