Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Perioden sköts upp efter sjukdomsfall

Luleås omklädningsrum. Foto: C MORE
Viktor Svedberg gav LHC ledningen i matchen. Foto: ROBERT NYHOLM/TT / TT NYHETSBYRÅN

Period tre mellan Luleå och Linköping sköts upp.

Detta efter ett sjukdomsfall på läktaren.

– Tråkiga besked, säger programledaren Björn Oldeen i C More.

Trots en stark inledning av Luleå var det Linköping som satte dit ledningsmålet i Coop Norrbotten arena. Efter sju minuter var det Viktor Svedberg som kunde ge Linköping ledningen borta mot serieledarna.

– Luleå börjar rätt bra, men när vi väl får kontroll på pucken får vi ner farten på dem och kan själva etablera ett anfallsspel i stället, sa Svedberg i C More efter den första perioden.

Den andra perioden blev mållös – och Luleå fick vänta innan den tredje perioden drog i gång och de kunde fortsätta jaga en kvittering.

Tredje perioden sköts upp

En person drabbades nämligen av ett sjukdomsfall på läktaren, och det togs ett beslut i arenan att skjuta upp den tredje perioden. Spelarna satt kvar i omklädningsrummet när det egentligen var dags för pucksläpp, och publiken fick beskedet att det skulle dröja innan den sista perioden kunde dra i gång.

– Tråkiga besked. Sjukdomsfall på läktaren i Norrbotten gör att spelarna sitter krav i omklädningsrummet. Såklart fokus på det där, att se till att se till att den personen får rätt vård och frisknar till på bästa sätt. Det här gör att spelarna blir kvar, vi väntar på den tredje perioden, säger programledaren Björn Oldeen i C More.

Luleås kommunikationsansvarige säger till SportExpressen att en person drabbades av en förmodad hjärtattack på läktaren, och att ambulans tillkallades. Personen ska ha lämnat arenan vid medvetande.

Luleå vann matchen med 2-1 efter straffar.

 

FÅ BÄST KOLL! Alla nyheter om Linköping HC – direkt i Messenger 

FÅ BÄST KOLL! Alla nyheter om Luleå Hockey – direkt i Messenger